19.12.18 | 15:20

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολυμένοι Καθαριότητας Δήμου Λαμιέων: “Δήμαρχε πες μας τη θέση σου!”
13.03.18 | 18:22

Απολυμένοι Καθαριότητας Δήμου Λαμιέων: Δήμαρχε πες μας τη θέση σου!

Για «παλινωδίες» και «αντιφάσεις» κάνουν λόγο σε δελτίο Τύπου τους, οι απολυμένοι συμβασιούχοι Καθαριότητας του Δήμου Λαμιέων, μετά και την αναβολή της προσφυγής τους, την 9η Μαρτίου, αναβολή που ζητήθηκε από τη νομική εκπρόσωπο του Δήμου.

Στο ίδιο δελτίο Τύπου, οι απολυμένοι ζητούν να μάθουν ποια είναι η στάση του Δημάρχου στις εξελίξεις αυτές, αφού η συντόμευση της εκδίκασης της προσφυγής τους κατά 4 μήνες - ζητήθηκε από τη δικηγόρο του Δήμου μετά την αντίδραση των απολυμένων - δεν τους ικανοποιεί, «…αφού η απόφαση, για να γραφεί και να καθαρογραφτεί χρειάζεται κάποιους μΑπολυμένοι Καθαριότητας Δ. Λαμιέων: “Δήμαρχε πες μας τη θέση σου”ήνες επιπλέον».

 

To δελτίο Τύπου

Παλινωδίες και αντιφάσεις στη στάση της Δημοτικής αρχής

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 που είχε ορισθεί για να εκδικαστεί η προσφυγή των απολυμένων της καθαριότητας, η δίκη αναβλήθηκε με ευθύνη της Δημοτικής αρχής, εφόσον η νομική εκπρόσωπός της ζήτησε την αναβολή μετ΄ επιτάσεως. Η επόμενη ημερομηνία εκδίκασης ορίστηκε για τον Οκτώβρη 2018, 6 μήνες αργότερα. Το γεγονός αυτό για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους σημαίνει παράταση της αγωνία, της ανέχειας και της ανασφάλειας για το μέλλον.

Η ίδια νομική εκπρόσωπος του Δήμου τη Δευτέρα 12 Μαρτίου – μετά τις αντιδράσεις των εργαζομένων, της αντιπολίτευσης και πολιτών - προσήλθε στον Πρόεδρο των Πρωτοδικών να ζητήσει να συντομευθεί ο χρόνος (αντίφαση, παλινωδία ή εμπαιγμός των εργαζομένων;) Ορίστηκε η δίκη για τις 7 Ιουνίου, γεγονός που σημαίνει ότι η απόφαση, για να γραφεί και να καθαρογραφτεί χρειάζεται κάποιους μήνες επιπλέον.

Σήμερα οι εργαζόμενοι με την αντιπολίτευση και νομική υποστήριξη προσήλθαμε στον Πρόεδρο των Πρωτοδικών να ζητήσουμε να συντομευθεί περαιτέρω το διάστημα μέχρι τη δικάσιμο. Δεν κατέστη δυνατό.

Εμείς οι εργαζόμενοι που με εντιμότητα και συνέπεια εργαστήκαμε 2 χρόνια (7 μήνες απλήρωτοι), για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των δημοτών μας ζητάμε από το Δήμαρχο να αποσαφηνίσει τη στάση του, να μας πεί επιτέλους τι προτίθεται να κάνει, γιατί οι αντιφάσεις και οι καθυστερήσεις όχι μόνο μεγιστοποιούν την ταλαιπωρία μας αλλά εκθέτουν και την ίδια τη Δημοτική αρχή.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ