07.07.20 | 09:20

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Απολογισμός έργου από τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου
13.02.14 | 07:38

Απολογισμός έργου από τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου

Ο απολογισμός της τριετίας 2011-2014 πραγματοποιήθηκε, χθες, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, η οποία ήταν κατάμεστη από δημότες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Παναγιώτη Κατσούλη.

Στην ομιλία του, ο δήμαρχος τόνισε ότι, αντιμετώπισε την χειρότερη οικονομικό-πολιτική κατάσταση από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά. 

Επίσης, τόνισε ότι, σαν Δημοτική Αρχή παρέλαβε ένα τεράστιο χρέος ύψους 16 εκατ. ευρώ που σήμερα μειώθηκε κάτω από το μισό και ανέλαβε 240 επιπλέον αρμοδιότητες από το Κεντρικό Κράτος και την πρώην Νομαρχία δίχως τους αντίστοιχους πόρους και προσωπικό.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε στο επίτευγμα της διάσωσης και νοικοκυρέματος του δήμου, με αποτέλεσμα να μπορεί να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις του. 

Μίλησε για κατασκευή υποδομών, οι οποίες στηρίζονται σε Προγράμματα ΕΣΠΑ, μιας και οι Κρατικοί πόροι δεν επαρκούν να καλύψουν τις αναπτυξιακές ανάγκες της περιοχής.

Λεπτομερής αναφορά έγινε στην κοινωνική πολιτική, με την οποία στηρίχθηκε το οικονομικά αδύναμο κομμάτι της κοινωνίας, δημιουργώντας δομές που μέχρι το 2011 δεν υπήρχαν (κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο).

Συνέχισε λέγοντας ότι, είναι ο μόνος δήμος, που εν μέσω κρίσης και μεγάλων περικοπών και πόρων κατασκεύασε νέες αθλητικές υποδομές.

Στο τέλος της ομιλίας του, μίλησε για τις άδικες αποφάσεις και δράσεις που έκανε η Δημοτική Παράταξη, για όλα τα σημαντικά θέματα του δήμου, όπως ΤΕΙ, Νοσοκομείο, Εφετείο, Αρχαιολογικό Μουσείο, Λιμενικό Ταμείο, 2/39 Σύνταγμα, Εκτροπή Αχελώου, Παραλία Λούρου, Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ