23.09.20 | 23:01

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ Φωτίου στην ΚΕΔΕ για προνοιακά - παιδικούς σταθμούς
15.02.18 | 15:41

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ Φωτίου στην ΚΕΔΕ για προνοιακά - παιδικούς σταθμούς

Δεν προσκάλεσε η αρμόδια αν. Υπουργός Θεανώ Φωτίου την Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου βαθμού και την ΚΕΔΕ στη σημαντική συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο του Υπ. Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, «Μετεξέλιξη του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων σε Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) και λοιπές διατάξεις», όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται, η αφαίρεση των αρμοδιοτήτων καταβολής των προνοιακών επιδομάτων από τους Δήμους, αλλά και το πρόγραμμα νέων τμημάτων Παιδικών Σταθμών στους Δήμους.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, η αν. Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης όχι μόνο δεν απήυθυνε πρόσκληση στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, αλλά έκανε λόγο για απουσία της ΚΕΔΕ, παρότι αυτή προσκλήθηκε…

 

Η ανακοίνωση - καταγγελία της ΚΕΔΕ

Η Κ.Ε.Δ.Ε. δεν απουσιάζει ποτέ από τη Βουλή, όταν συζητιούνται σοβαρά ζητήματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση αλλά και τις τοπικές κοινωνίες.

Για να παρίσταται όμως στις συνεδριάσεις των αρμόδιων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, θα πρέπει και να προσκαλείται από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, κάτι που δυστυχώς πολλές φορές δεν συμβαίνει, ιδιαίτερα τα τελευταία τρία χρόνια.

Η μη παρουσία λοιπόν εκπροσώπου της Κ.Ε.Δ.Ε. στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητήθηκε το Ν/Σ  που αφαιρεί την αυτοδιοικητική αρμοδιότητα καταβολής προνοιακών επιδομάτων, αλλά και περιέχει εξουσιοδοτική για το πρόγραμμα νέων τμημάτων παιδικών σταθμών σε Δήμους, οφείλεται ακριβώς σε αυτό το γεγονός. Ότι ποτέ δεν μας απέστειλαν από το γραφείο της αρμόδιας αν. Υπουργού κας Φωτίου, αλλά ούτε κι από το αρμόδιο γραφείο της Βουλής  πρόσκληση να παρευρεθούμε, ώστε να παρουσιάσουμε τις απόψεις μας.

Η κα Φωτίου οφείλει αντί να εκφράζει υποκριτικά τη λύπη της για τη δήθεν απουσία της Κ.Ε.Δ.Ε. από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση της Επιτροπής και να παραπληροφορεί μάλιστα τους βουλευτές, λέγοντας ότι προσκληθήκαμε αλλά δεν πήγαμε, ας σεβαστεί το αξίωμα που υπηρετεί και ας φροντίζει να μας αποστέλλει , έστω και καθυστερημένα, τις προσκλήσεις.

Μόνον έτσι θα αποδείξει έμπρακτα το σεβασμό της στο δημοκρατικό διάλογο και το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, αλλά και θα προστατεύσει το κύρος του Εθνικού Κοινοβουλίου. Με υπεκφυγές και «κρυφτούλι» δεν λύνονται τα προβλήματα και δεν υπηρετούνται τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ