29.10.20 | 00:52

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

Αποκεντρωμένη Διοίκηση απορρίπτει μείωση Δημοτικών Τελών!
10.11.14 | 13:12

Αποκεντρωμένη Διοίκηση απορρίπτει μείωση Δημοτικών Τελών!

Tην πράξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής να απορρίψει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία είχε αποφασισθεί «να απαλλαχθούν πλήρως από τα δημοτικά τέλη οι μακροχρόνια άνεργοι και να μειωθούν 50% τα τέλη στους νέους επαγγελματίες της πόλης για τον πρώτο χρόνο άσκησης του επαγγέλματος» καταγγέλλει η Δημοτική Αρχή Πετρούπολης.

Συγκεκριμένα, στα μέσα Οκτωβρίου, με πρόταση της Διοίκησης του Δήμου, πάρθηκε απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, να απαλλαχθούν πλήρως από τα δημοτικά τέλη, οι μακροχρόνια άνεργοι και να μειωθούν 50% τα τέλη στους νέους επαγγελματίες της πόλης για τον πρώτο χρόνο άσκησης του επαγγέλματος.

Στις 4/11, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής απέρριψε την απόφαση αυτή, με την αιτιολογία, ότι οι μακροχρόνια άνεργοι και οι νέοι επαγγελματίες, δεν προβλέπονται σε καμία διάταξη νόμου.

Ως εκ τούτου, ο Δήμος Πετρούπολης "προχώρησε" σε καταγγελία της απόφασης αυτής, αναφέροντας:

«Ως Διοίκηση καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική, που υλοποιείται μέσα από την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, χωρίς να επιτρέπουν την οποιαδήποτε ελάφρυνση στις λαϊκές οικογένειες. 

Δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ασκώντας κάθε μέσο που μας δίνει ο νόμος, προκειμένου να παρθεί πίσω η ακύρωση της απόφασής μας. 

Κυρίως, όμως, θα γνωστοποιήσουμε στον λαό της πόλης τις εξελίξεις αυτές και θα σταθούμε αρωγός στην οργάνωση του αγώνα για να αποτραπεί η αντιλαϊκή επιδρομή».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ