05.06.20 | 08:12

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΧΑΝΙΩΝ

Αποκατάσταση του μνημείου της Δημοτικής Αγοράς Χανίων
02.05.15 | 20:10

Αποκατάσταση του μνημείου της Δημοτικής Αγοράς Χανίων

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται πλέον το έργο της αποκατάστασης του εμβληματικού και ιστορικής σημασίας κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, έπειτα από το "πράσινο φως", που δόθηκε από τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, με την έγκριση της χρηματοδότησης για την έναρξη του έργου. 

Όπως γνωστοποιήθηκε σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο Δημαρχείο Χανίων, παρουσία του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γεωργίου Σταθάκη, του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Χανίων, Δημήτρη Φραγκάκη, το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται με το ποσό των 5 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με τη δημοπράτηση του να γίνεται άμεσα και την εκτέλεση των πρώτων εργασιών να ξεκινά μετά τη θερινή περίοδο. 

Υπενθυμίζεται ότι για τη Δημοτική Αγορά των Χανίων υπάρχει ήδη ώριμη μελέτη από τον πρώην Δήμο Χανίων, ενώ αυτή είναι χαρακτηρισμένη ως διατηρητέο μνημείο από το 1980 και αποτελεί αρχιτεκτονικό θησαυρό, τον οποίο επισκέπτονται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους χιλιάδες τουρίστες. 

Ο θεμέλιος λίθος της Δημοτικής Αγοράς τέθηκε τον Αύγουστο του 1911 από τον Δήμαρχο, Εμμανουήλ Μουντάκη, ενώ τα εγκαίνια έγιναν στις 4 Δεκεμβρίου 1913 από τον Πρωθυπουργό, Ελευθέριο Βενιζέλο. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ