21.04.21 | 13:50

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ » ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Αποκατάσταση του αποχετευτικού δικτύου της σεισμόπληκτης Λέσβου
30.10.17 | 16:39

Αποκατάσταση του αποχετευτικού δικτύου της σεισμόπληκτης Λέσβου

Την υλοποίηση εργασιών στο αποχετευτικό δίκτυο των περιοχών που επλήγησαν από τον σεισμό της 6ης Ιουνίου στη Λέσβο, δρομολογεί η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Χρ. Καλογήρου.

Πρόκειται για τις περιοχές του Πολιχνίτου, της Βρίσας και των Βατερών.

Υπενθυμίζουμε ότι, ο οικισμός της Βρίσας καταστράφηκε κατά 80% και για την αποκατάστασή του έχει εκπονηθεί ειδική μελέτη από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Δίνοντας έμφαση στην αποκατάσταση του αποχετευτικού δικτύου στην πληγείσα περιοχή, η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου ενέταξε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» το έργο: «Αποχέτευση, επεξεργασία και διάθεση λυμάτων Πολιχνίτου – Βρίσας - Βατερών», συνολικού προϋπολογισμού 12.630.500 ευρώ, εκ των οποίων 5.756.358 ευρώ είναι η επιλέξιμη, από ευρωπαϊκούς πόρους, δαπάνη.

Ο συνολικός χρόνος για την υλοποίηση του έργου είναι 4 χρόνια και δικαιούχος του έργου είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λέσβου (ΔΕΥΑΛ).

 

Αναλυτικά τα έργα

Το έργο αφορά στην αποχέτευση και επεξεργασία των αστικών λυμάτων των οικισμών Πολιχνίτου, Βρίσας και Βατερών.

Οι εργασίες που δρομολογούνται αφορούν σε ολοκλήρωση των δικτύων αποχέτευσης των οικισμών Πολιχνίτου και Βρίσας, κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης Βατερών με το σύστημα κενού υπό πίεση.

Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή συστήματος μεταφοράς λυμάτων του συνόλου των παραπάνω οικισμών έως την εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Πολιχνίτου, Βρίσας, Βατερών.

«Αξιοποιούμε πλήρως τις δυνατότητες των Ευρωπαϊκών και Εθνικών Προγραμμάτων για να χρηματοδοτήσουμε το έργο του βιολογικού καθαρισμού των οικισμών Πολιχνίτου, Βρίσας και Βατερών, ένα έργο σημαντικό τόσο για τη δημόσια υγεία, όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος”, τονίζει η περιφερειάρχης και καταλήγει λέγοντας: “Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου δημιουργούμε προϋποθέσεις αναβάθμισης της ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ