09.03.21 | 02:12

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απίστευτες καταγγελίες για τα πρόσφατα γεγονότα στη Μανωλάδα
12.05.13 | 14:55

Απίστευτες καταγγελίες για τα πρόσφατα γεγονότα στη Μανωλάδα

Αντιπροσωπεία της ΚΕΕΡΦΑ επισκέφθηκε στη Ν. Μανωλάδα τους απλήρωτους αγρεργάτες αλλά και το Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας, στο οποίο κρατούνται οι αλλοδαποί αγρεργάτες – υπήκοοι Μπαγκλαντές, που μαχαιρώθηκαν από ομοεθνή τους, κατά τα πρόσφατα γεγονότα στη Μανωλάδα.  

«Ο κυβερνητικός κατήφορος αυταρχισμού, του ρατσισμού και της συγκάλυψης των επιθέσεων σε βάρος των αγρεργατών δεν έχει όριο. Η κυβέρνηση προχώρησε στην επιστράτευση μεθόδων δανεισμένων  από τον αμερικάνικο Νότο της εποχής, που οι φυτείες είχαν δούλους και “πιστολέρος”. Η κυβέρνηση είναι γελασμένη αν νομίζει ότι μπορεί να διασώσει τους εργοδότες στα φραουλοχώραφα που αφήνουν αγρεργάτες απλήρωτους και στέλνουν τους μπράβους τους να τους μαχαιρώνουν όπως έγινε την προηγούμενη Πέμπτη 9/5» λέει η ΚΕΕΡΦΑ.

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή συνεχίζει τις καταγγελίες της, λέγοντας, «Οι μαχαιρωμένοι αγρεργάτες που ζήτησαν τα δεδουλευμένα 45 ημερών βρίσκονται φυλακισμένοι στο Α.Τ. Βάρδας και ετοιμάζονται να τους απελάσουν, ενώ ο μαχαιροβγάλτης κυκλοφορεί τώρα ελεύθερος παρά το ότι είχε συλληφθεί το ίδιο βράδυ.  Αλήθεια ποιός έχει αναλάβει την προστασία του και με ποιά αιτιολογία είναι ελεύθερος;».

Η ΚΕΕΡΦΑ, επίσης, προανήγγειλε εκδηλώσεις στον Πύργο και την Αμαλιάδα καθώς και συνέλευση της Ένωσης Μεταναστών Εργατών Μανωλάδας για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη νομιμοποίηση των μεταναστών και την κατάργηση του ιδιότυπου “απαρτχάιντ” που έστησαν οι εργοδότες και η Αστυνομία στη περιοχή συνεργαζόμενοι με εργολάβους και μπράβους», ζητώντας ταυτόχρονα, τη νομιμοποίηση των μεταναστών κι όχι απλά την καταγραφή αυτών, που θα οδηγήσει και στον τελικό εκδιωγμό τους.  

Τέλος, ζητά την άμεση απελευθέρωση και απόδοση άδειας παραμονής  για ανθρωπιστικούς λόγους στους Τζαχανγκίρ Χουσείν και Μοντζούρ Ισλάμ (μαχαιρωμένους αγρεργάτες, την άμεση μεταφορά τους σε ιατρικό χώρο για την απρόσκοπτη συνέχιση της θεραπεία τους.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ