21.04.21 | 13:36

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΚΡΩΠΙΑΣ

Απέρριψε ενστάσεις κατοίκων για το Κ.Ε.Λ. Κορωπίου-Παιανίας το ΣτΕ
17.07.13 | 11:11

Απέρριψε ενστάσεις κατοίκων για το Κ.Ε.Λ. Κορωπίου-Παιανίας το ΣτΕ

Ως αβάσιμους και απαράδεκτους απέρριψε το Ε΄Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, τους ισχυρισμούς του Συνδέσμου Κατοίκων Οικισμού Πολυτεχνείου Χαμολιά Βραυρώνας και 38 κατοίκων της περιοχής Αττικό Πάρκο Μαρκόπουλου, όπου προβλέπεται να εγκατασταθεί το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων και του οικισμού Χαμολιά.

Οι κάτοικοι ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική Νομοθεσία, η υπουργική απόφαση, με την οποία εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή των έργων αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων των Δήμων Παιανίας, Κρωπίας, Σπάτων, Γέρακα, Γλυκών Νερών, Μαρκοπούλου, Καλυβίων, Θορικού και Κουβαρά.

Το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Κορωπίου-Παιανίας προβλέπεται ότι, θα κατασκευαστεί σε έκταση 110 στρεμμάτων νοτιοανατολικά του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος και θα οδηγούνται σε αυτό τα λύματα των οικισμών των Δήμων Παιανίας και  Κρωπίας, του οικισμού Χαμολίας, όπως και τα υγρά απόβλητα των Βιοτεχνικών Μονάδων που η σύστασή τους είναι ομοειδής με τα αστικά λύματα της Παιανίας, Καρελλά και Κορωπίου. 

Από εκεί θα οδηγούνται με υποθαλάσσια σήραγγα ανοικτά της θαλάσσιας περιοχής του παραθεριστικού οικισμού Χαμολία της Βραυρώνας στον Ευβοϊκό κόλπο.

Διευκρινίζεται ότι, η διαχείριση των αστικών λυμάτων του Πόρτο Ράφτη και του Δήμου Μαρκόπουλου δεν περιλαμβάνονται στα εν λόγω έργα, ενώ παρέμβαση υπέρ της κατασκευής των έργων κατέθεσαν στο ΣτΕ, η Περιφέρεια Αττικής και οι Δήμοι Κρωπίας και Παιανίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ