17.06.19 | 00:09

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απεργία ΠΟΕ-ΟΤΑ για τα ΒΑΕ: Στον... Βελουχιώτη η Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας...
05.10.18 | 08:30

Απεργία ΠΟΕ-ΟΤΑ για τα ΒΑΕ: Στον... Βελουχιώτη η Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας...

Την ημέρα μία μεγάλης κινητοποίησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ, για την διατήρηση ενός κερδισμένου, μέσω αγώνων εργασιακού δικαιώματος, αυτού του Βαρέων και Ανθυγιεινών, επέλεξε η Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας να τιμήσει τον Άρη Βελουχιώτη.

Αυτό καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας – Ρέντη, παρατηρώντας…:

«Η πρωτοφανής απεργοσπαστική κίνηση της δημοτικής παράταξης του Κ.Κ.Ε. είναι σημείο αναφοράς στο κίνημα και είμαστε σίγουροι ότι ο "Καπετάν Άρης" θα βρίσκονταν στο πλευρό των απεργών και όχι στην εκδήλωση αν ήταν στην ζωή σήμερα!».

 

H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Η λευτεριά δεν κερδίζεται με ξόρκια…» Άρης Βελουχιώτης

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων δήμου Νίκαιας-Ρέντη καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την "Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας" και τον επικεφαλής πρώην Δήμαρχο της πόλης Στέλιο Μπενετάτο για την διεξαγωγή της εκδήλωσης προς τιμήν του αγωνιστή ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ σε ημέρα πανελλαδικής ΑΠΕΡΓΙΑΣ της ομοσπονδίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ!

Την ημέρα που οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν στις επάλξεις του αγώνα απέναντι στην επερχόμενη κατάργηση των βαρέων ανθυγιεινών επαγγελμάτων στους Ο.Τ.Α. απ' την κυβέρνηση, την ημέρα αυτή ο Στέλιος Μπενετάτος επέλεξε να λειτουργήσει το Κηποθέατρο Νίκαιας για την διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Η πρωτοφανής απεργοσπαστική κίνηση της δημοτικής παράταξης του Κ.Κ.Ε. είναι σημείο αναφοράς στο κίνημα και είμαστε σίγουροι ότι ο "Καπετάν Άρης" θα βρίσκονταν στο πλευρό των απεργών και όχι στην εκδήλωση αν ήταν στην ζωή σήμερα!

Ο "Άρης" ήταν είναι και θα είναι πηγή έμπνευσης για κάθε σκεπτόμενο πολίτη, συνδικαλιστή και δημοκράτη αυτού του τόπου.

Είναι γνωστό ότι το εργατικό κίνημα ουδέποτε "αποκήρυξε" τον "Καπετάνιο" και η μορφή του είναι διαχρονικά οδηγός στην μάχη απέναντι στο σύστημα και την αντίδραση!

Είναι η απόλυτη έκφραση της ελευθερίας και του αγώνα για εργατικά δικαιώματα και κοινωνική δικαιοσύνη!

Θεωρούμε ότι η προκλητική κίνηση της "Λαϊκής Διάσπασης" να μην αναβληθεί σε άλλη ημερομηνία η εκδήλωση είχε στόχο να πλήξει την ΑΠΕΡΓΙΑ του κλάδου και ήταν προσχεδιασμένη να πριμοδοτήσει τον κομματικό συνδικαλισμό και την διασπαστική του λογική στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα.

Ο αγώνας για την κατάργηση των μνημονίων και των αντιδραστικών του διατάξεων συνεχίζεται "Καπετάνιο"....!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ