19.02.20 | 03:44

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ » ΚΟΜΜΑΤΑ » Κ.Κ.Ε.

Απειθαρχία στον Κανονισμό του Δουβλίνου και στη Σένγκεν ζητά το ΚΚΕ
14.04.15 | 18:31

Απειθαρχία στον Κανονισμό του Δουβλίνου και στη Σένγκεν ζητά το ΚΚΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, σχετικά με το θέμα του νέου "κύματος" μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα, τονίζοντας, πως, η Κυβέρνηση συνεχίζει την αδιέξοδη πολιτική της Ε.Ε. και των προηγούμενων Κυβερνήσεων στο μεταναστευτικό ζήτημα, «η οποία έχει μετατρέψει τη Χώρα μας σε "αποθήκη ψυχών" που ζουν σε άθλιες συνθήκες, μέσα στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια και δεν "λιάζονται", όπως δήλωσε η αναπλ. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής». 

Το ΚΚΕ ζητά από την Κυβέρνηση να εξασφαλίσει ανθρώπινους χώρους προσωρινής φιλοξενίας για τους πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στη Χώρα μας, αλλά και για όσους απελευθερώνονται από τα κέντρα κράτησης, για τα οποία επισημαίνει, πως πρέπει να κλείσουν οριστικά. 

«Η απειθαρχία στον Κανονισμό του Δουβλίνου και στη Σένγκεν είναι μονόδρομος για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Το ΚΚΕ καλεί τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς του λαϊκού κινήματος να κάνουν αντικείμενο πάλης τα παραπάνω αιτήματα και να πρωτοστατήσουν στην αλληλεγγύη απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες του ιμπεριαλισμού» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ