25.03.19 | 07:25

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απείλησαν με αιχμηρό αντικείμενο δημοτική υπάλληλο εν ώρα εργασίας
15.05.18 | 13:16

Απείλησαν με αιχμηρό αντικείμενο δημοτική υπάλληλο εν ώρα εργασίας

Με κατσαβίδι απείλησε άνδρας εργαζόμενη του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Αγρινίου, προκειμένου να τον συμπεριλάβει στους δικαιούχους.

Το πρωτόγνωρο αυτό περιστατικό γνωστοποίησε με ανακοίνωση – καταγγελία ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

 

H ανακοίνωση 

«Η οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων έχει φέρει σε δύσκολη θέση πολλούς συνδημότες μας στο Δήμο Αγρινίου. Αυτό είναι ορατό και από την αύξηση της προσέλευσης στις Υπηρεσίες πρόνοιας του Δήμου μας.

Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις Υπηρεσίες δίνουν καθημερινά μάχη παρά την έλλειψη προσωπικού προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους συμπολίτες μας.

Μια μάχη δύσκολη καθώς κα πάντα σύμφωνα με τον νόμο πρέπει να εξυπηρετήσουν τους πραγματικούς δικαιούχους, να εξηγήσουν στους μη δικαιούχους τους λόγους απόρριψής τους και να αποτρέψουν αυτούς που με «πλάγια μέσα» προσπαθούν να γίνουν δικαιούχοι.

Η θρασύτητα δε μερικών είναι τέτοια που κάποιες φορές κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων.

Μια τέτοια περίπτωση είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα όπου συμπολίτης μας περιφέρονταν με αιχμηρό αντικείμενο στις Υπηρεσίες πρόνοιας του Δήμου μας για να «πείσει» συνάδελφο προκειμένου να γίνει σώνει και καλά δικαιούχος. Ευτυχώς που τα χειρότερα απετράπησαν με την επέμβαση των ψυχραιμότερων.

Η συγκεκριμένη συνάδελφος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης των πραγματικών δικαιούχων χωρίς «εξυπηρετήσεις».

Αυτό φαίνεται ότι δεν αρέσει σε κάποιους που θεωρούν ότι μπορούν να επιβάλλουν τον δικό τους νόμο με κάθε μέσο.

Καταγγέλλουμε το γεγονός αυτό και κάθε παρόμοια συμπεριφορά ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του ανθρώπου αυτού.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ