13.08.20 | 06:03

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΦΟΡΕΙΣ » ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.

Απειλές ακόμη για χρήση όπλου (!) κατά πυροφυλάκων Συνδέσμου Δήμων
12.08.19 | 17:23

Απειλές ακόμη για χρήση όπλου (!) κατά πυροφυλάκων Συνδέσμου Δήμων

Πυροφύλακες της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου, και πυροσβέστες της Διεύθυνσης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πειραιά δέχτηκαν από αγνώστους προπηλακισμούς και απειλές, ακόμα και για χρήση όπλων, στην προσπάθειά τους να εφαρμόσουν την οδηγία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) για αποκλεισμό της πρόσβασης στο όρος Αιγάλεω λόγω υψηλής επικινδυνότητας εκδήλωσης φωτιάς.

Τη σοβαρότατη αυτή καταγγελία κάνει ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας Πειραιά.

«Τα γεγονότα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής 11 Αυγούστου στη θέση "Πυροβολεία Κορυδαλλού", όταν αποκλείστηκε η είσοδος προς το βουνό, εξαιτίας της κατάστασης συναγερμού. Τα επεισόδια έληξαν με την επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας».

Αμέσως μετά την εξέλιξη αυτή ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης τόνισε:

"Οι πυροφύλακες μας συχνά υφίστανται λεκτική και ψυχολογική βία καθώς και ανοιχτές απειλές χρήσης βίας από διάφορους. Ανησυχούμε εκτός των άλλων για την ασφάλειά τους.

Είναι γνωστή η κατάσταση ανομίας που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή λόγω της κρατικής ανοχής στην παραβατικότητα.

Χωρίς την συνεχή παρουσία και υποστήριξη της ΕΛ.ΑΣ είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθουμε στο καθήκον μας, ιδιαίτερα όταν κηρύσσεται κατάσταση συναγερμού από την ΓΓΠΠ.

Για το λόγο αυτό απευθύνουμε έκκληση στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη και Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο να παρέμβουν."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ