04.07.20 | 15:23

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απάτη άνω των 16.000 ευρώ για αγορά οπωροκηπευτικών στην Κρήτη
28.05.20 | 08:17

Απάτη άνω των 16.000 ευρώ για αγορά οπωροκηπευτικών στην Κρήτη

Άλλη μια υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε, εξιχνιάστηκε στην Κίσαμο Χανίων, από αστυνομικούς το Αστυνομικού Τμήματος Κισάμου.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος ενός 39χρονου Έλληνα, ο οποίος κατηγορείται για απάτη και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ο συγκεκριμένος άνδρας, στις 13 Φεβρουαρίου, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με εκπρόσωπο της εταιρίας που έπεσε στα…"δίχτυα", παρουσίασε ψευδή στοιχεία και γεγονότα ως αληθινά, πείθοντας τον εκπρόσωπο της εταιρίας να του αποστείλει ποσότητα οπωροκηπευτικών και πιο συγκεκριμένα τομάτες, η χρηματική αξία των οποίων αντιστοιχούσε σε ποσό άνω των 16.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, ο 39χρονος κατάφερε να αποσπάσει 23,5 τόνους τομάτας από την εν λόγω εταιρία.

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας, προέβη στην αποστολή της ποσότητας των οπωροκηπευτικών, χωρίς να παραλάβει το αντίστοιχο συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, με συνέπεια να υποστεί αντίστοιχη οικονομική ζημία.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του άνδρα που προέβη στην τηλεφωνική επικοινωνία και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος του.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ