16.07.20 | 06:42

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απάντηση του Ν. Τράκα στον ΥΠΕΣ περί μη απολύσεων: “Απολύσεις και ακριβοί ιδιώτες”
23.10.19 | 09:52

Απάντηση του Ν. Τράκα στον ΥΠΕΣ περί μη απολύσεων: Απολύσεις και ακριβοί ιδιώτες

«Το ότι δηλώνει ο Υπουργός Εσωτερικών ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση τότε θα πρέπει να καταγγείλει τον κ. Γεωργιάδη (σσ Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων) όπου στη Βουλή πριν μία εβδομάδα είπε ότι εμάς μας ψήφισε ο Ελληνικός λαός για να προχωρήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις. Δεν μας καλύπτει η απάντησή του (σσ Υπουργού Εσωτερικών) γιατί του κάνατε μία ερώτηση και την απέφυγε. Δηλαδή ο ιδιώτης θα βρίσκεται στα αμαξοστάσια με διαφορετικές διαδικασίες, με διαφορετικές συμβάσεις, με ανασφάλιστους εργαζόμενους, με χωρίς ΜΑΠ και με τριπλά και τετραπλά χρήματα που θα πληρώνει ο πολίτης. Δεν είναι συνταχνιακό. Οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώνουν συνεχώς. Οι εργολάβοι θα έρθουν για 8 και 9 μ.ηνες και καλά ότι θα είναι πιο φθηνοί και μετά έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, ουσιαστικά να αυξάνουν, να πληρώνει ο πολίτης. Ο πολίτης δεν έχει άλλο να πληρώσει. Ξεπωλείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Αυτό απάντησε ο Πρόεδρος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, στον Υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο - αμφισβητώντας τον - περί μη κινδύνου απόλυσης δημοτικών υπαλλήλων με την εφαρμογή του Άρθρου 179 και την είσοδο ιδιωτών στους Δήμους, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης, στην ίδια πρωινή εκπομπή του OPEN.

Ο κ. Τράκας κατήγγειλε επίσης, πως ο Υπουργός Εσωτερικών δεν ρώτησε τους Δημάρχους για το Άρθρο 179, επικαλούμενος συναντήσεις μαζί τους. «Δεν τους ρώτησε», τόνισε.

«Η πρόταση που κάναμε εμείς στο Υπουργείο ήταν να περιμένουν τις εκλογές της ΚΕΔΕ που είναι σε 20 μέρες και να έρθουν να συζητήσουν και με τους Δημάρχους και τους εργαζόμενους για να μπορέσουμε να δούμε τις λύσεις. Και οι λύσεις είναι ουσιαστικές. Να γίνουν προσλήψεις».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ