14.04.21 | 17:02

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Η απάντηση του Δήμου Λεβαδέων στην αναδημοσίευση του epoli.gr
12.10.15 | 13:26

Η απάντηση του Δήμου Λεβαδέων στην αναδημοσίευση του epoli.gr

Για λόγους προστασίας της περιουσίας του Δήμου, αλλά και διαδικτυακής κάλυψης των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, τοποθετήθηκαν τρεις κάμερες στο κτήριο του Δημαρχείου Λιβαδειάς, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου, απαντώντας στη αναδημοσίευση του epoli.gr.

Με την εκπλήρωση της δημοσιογραφικής μας υποχρέωσης να δημοσιεύσουμε το δελτίο Τύπου, επισημαίνουμε πως, με λίγο προσεκτικότερη ανάγνωση του άρθρου, γίνεται εύκολα αντιληπτό από τον καθένα και την καθεμία πως, το μέρος του τίτλου του άρθρου, με αναφορά στο "Big brother" είναι μέσα σε εισαγωγικά - γνωστή η σημασία της χρήσης αυτών στη γραφή και όχι μόνο στη δημοσιογραφία - και πολύ περισσότερο πουθενά δεν κάναμε λόγο, ούτε υπαινιχθήκαμε πως, «σκοπός είναι η παρακολούθηση των εργαζομένων», όπως εσφαλμένα γράφεται στο δελτίο Τύπου, διαβεβαιώνοντας, παράλληλα, την Δημοτική Αρχή πως, ποτέ δεν ήταν στις προθέσεις μας κάτι τέτοιο!

Η μοναδική μας αναφορά ήταν στην επιλογή της διαδικασίας του "κατεπείγοντος", λόγω των ενστάσεων που υπέβαλλε η αντιπολίτευση.

Με τη βεβαιότητα πως, η Δημοτική Αρχή παρασύρθηκε από υπερβολική ευαισθησία, προερχόμενη ενδεχομένως από αντίστοιχα δημοσιεύματα άλλων ΜΜΕ, σας επισυνάπτουμε το σχετικό άρθρο προς απόδειξης της θέσης μας.

Για το άρθρο πατήστε ΕΔΩ

Το δελτίο Τύπου του Δήμου Λεβαδέων

«Με αφορμή δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του lamiastar.gr και αναδημοσιεύθηκε από την ιστοσελίδα e-polis.gr με τίτλο “Big Brother στο Δημαρχείο Λιβαδειάς με τη διαδικασία του κατεπείγοντος” ενημερώνουμε ότι η τοποθέτηση δύο καμερών στον χώρο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν απαίτηση όλων των δημοτικών παρατάξεων για την απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων στο διαδίκτυο για την καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση των δημοτών.  

Όσον αφορά στην τοποθέτηση κάμερας στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται το Δημαρχείο επισημαίνουμε ότι το κτίριο είναι ιδιωτική πολυκατοικία στην οποία εκτός από τα γραφεία του Δήμου Λεβαδέων, κατοικούν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές. Η συσκευή θα τοποθετηθεί μόνο στην είσοδο του κτιρίου και καμία σχέση δεν έχει με τους χώρους εργασίας των εργαζομένων.  Σκοπός δεν είναι η “παρακολούθηση” των εργαζομένων όπως υπαινίσσεται ο τίτλος του αναδημοσιεύματος, αλλά η προστασία της περιουσίας του Δήμου.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ