16.07.20 | 17:34

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

3K: Απαντήσεις του epoli.gr σε ερωτήσεις υποψηφίων [Μέρος Η’]
24.06.19 | 08:19

3K: Απαντήσεις του epoli.gr σε ερωτήσεις υποψηφίων [Μέρος Η’]

Τo epoli.gr όπως και με την δημοσιοποίηση της Προκήρυξης, όσο και με τη γνωστοποίηση των οριστικών πινάκων της, προχωρά στην παράθεση απαντήσεων, ερωτήσεων υποψηφίων, μη επιτυχόντων της 3Κ και τις 8.500 μόνιμες θέσεις Καθαριότητας σε ανταποδοτικές υπηρεσίες Δήμων.

Οι ερωτήσεις που δέχεται το epoli.gr απαντώνται προσωπικά στην περίπτωση που αφορά εξατομικευμένη περίπτωση και με άρθρο, όταν αποτελούν γενικότερη.

Ζητούμε την κατανόηση των αναγνωστών. Ο αριθμός των ερωτήσεων, καθημερινά, είναι μεγάλος.

Επίσης, η ευθύνη της απάντησης - κάτι που το epoli.gr πράττει με δική του πρωτοβουλία, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους υποψηφίους - απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να δείτε το Α' μέρος ερωτήσεων - απαντήσεων υποψηφίωνΕΔΩ το Β'ΕΔΩ το Γ'ΕΔΩ το Δ’ΕΔΩ το Ε’ΕΔΩ το Στ' και ΕΔΩ το Ζ' ή βλ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ.

 

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

  • Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω όσο αφορά την αναπηρία στην 3Κ και συγκεκριμένα στην ΥΕ. Ο σύζυγός μου ήταν στα προσωρινά -ειδική κατηγορία με ποσοστό αναπηρίας 55%- ενώ στα οριστικά είναι εκτός, του αφαίρεσαν την ιδιότητα αυτή λόγω του ότι έχει περάσει Α'βαθμια υγειονομική επιτροπή ΙΚΑ το 2000 και πρέπει να είχε από ΚΕΠΑ κάτι που άλλαξε ο νόμος σχετικά πρόσφατα. Δεν διευκρινίζεται στην προκήρυξη για τις εν λόγω παλιές υγειονομικές επιτροπές ότι δεν ισχύουν. Πώς μπορεί να ξέρει ο κάθε άνθρωπος (ΑΜΕΑ) για τις αλλαγές αυτές; Υπάρχει τρόπος να γίνει κάτι τώρα και ποιός; Να προσθέσω ο σύζυγος είναι εκ γενετής η αναπηρία στο αριστερό χέρι και πόδι αντίστοιχα και πολύ λιγότερο στο δεξί του χέρι. Συγγενής ανωμαλία ή δυσπλασία νομίζω λέγεται δεν θυμάμαι ακριβώς. Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο μου ζητώ την κατανόηση σας γι αυτό. Σας ευχαριστώ πολύ.

«Θα πρέπει να υποβάλει αίτηση θεραπείας, με την οποία θα ζητάει να προσμετρηθούν τα μόρια που αντιστοιχούν στην αναπηρία.»

 

  • Καλημέρα!! Να σας ρωτήσω κάτι. Έχω κάνει τα χαρτιά μου στην 3Κ/2018 αλλά δεν είμαι πουθενά, ούτε στους επιτυχόντες, ούτε στους απορριπτέους. Μήπως γνωρίζετε τι συμβαίνει;

«Οι απορριπτέοι εμφανίζονται με τον αριθμό της αίτησής τους και όχι με τα ονόματά τους. Ίσως έχει γίνει κάποιο λάθος στον πίνακα από το ΑΣΕΠ ή ίσως εσείς δεν κάνετε αναζήτηση με τον ορθό αριθμό. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να ενημερωθείτε από το ΑΣΕΠ.»

 

  • Toν σύζυγο μου τον πήραν με τους προσωρινούς πίνακες της 3Κ/2018 με 1233,7 μόρια και στους τελικούς τον έχουν στους επικουρικούς γιατί το απολυτήριο του λυκείου είναι από γενικό και όχι από τεχνικό λύκειο. Για αυτόν το λόγο του αφαίρεσαν τα μισά σχεδόν μόρια. Η ειδικότητα του είναι χειριστής μηχανημάτων. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

«Το epoli.gr έχει αναφερθεί με άρθρο του στο συγκεκριμένο ζήτημα και έχει χαρακτηρίσει αυτό ως ένα από τα σοβαρά προβλήματα της προκήρυξης 3Κ/2018. Στην περίπτωση αυτή ορθά κατά την προκήρυξη μετρήθηκαν τα μόρια στους οριστικούς πίνακες, διότι το απολυτήριο Γενικού Λυκείου εμφανιζόταν πράγματι ως επικουρικός τίτλος για την ειδικότητα αυτή. Παρ’ ολ’ αυτά κατά την άποψή μας αυτή η πρόβλεψη της προκήρυξης είναι εσφαλμένη. Μπορείτε διαμαρτυρόμενοι κατ’ αυτής να υποβάλλεται αίτηση ακύρωσης στο αρμόδιο διοικητικό εφετείο ζητώντας να αναγνωριστεί το λάθος της προκήρυξης, να ακυρωθεί εν μέρει ο πίνακας κατάταξης και να επανακαταταχθεί ο σύζυγός σας με τα σωστά μόρια.»

 

  • Είμαι διορισμένος δόκιμος υπάλληλος σε ΝΠΔΔ από 1-6-2018 με την 5Κ/2017. Στους οριστικούς πίνακες της 3Κ/2018 είμαι διοριστέος ως ΙΔΑΧ σε μοναδική θέση του φορέα, ενώ στους προσωρινούς ήμουν επιλαχών. Αν αποδεχθώ διορισμό στη νέα θέση, παραιτηθώ από την θέση που κατέχω τώρα, σε περίπτωση που κάποιος έχει κάνει αίτηση θεραπείας και δικαιωθεί, διεκδικώντας τη θέση αυτή, τι θα συμβεί; Αν βρεθώ εκτός από την 3Κ θα μπορέσω να διεκδικήσω ανάκληση παραίτησης από την θέση που κατείχα πριν στο ΝΠΔΔ με την προηγούμενη προκήρυξη;

«Εφόσον παραιτηθείτε από τη θέση που κατέχετε δεν υπάρχει δυνατότητα να διοριστείτε εκ νέου.»

 

  • Καλημέρα σας! Ήμουν επιτυχούσα στην 3K στην πρώτη μου επιλογή, τρίτεκνη 3 ανηλίκων και τέκνο η ίδια πολύτεκνης οικογένειας. Επιλαχούσα στα οριστικά και όταν πήγα στον ΑΣΕΠ μου είπαν ότι δεν είχα βάλει το χαρτί ΑΣΠΕ και έτσι μου αφαίρεσαν 300 μόρια. Όμως είχα καταθέσει και οικογενειακή κατάσταση του πατέρα μου και το χαρτί ΑΣΠΕ γιατί έχω όλα τα χαρτιά που είχα στείλει φωτοτυπία. Τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση; Ευχαριστώ πολύ.

«Προφανή λάθη της διαδικασίας καταμέτρησης αντιμετωπίζονται με την υποβολή αίτησης θεραπείας.»

 

  • Καλημέρα, ενώ στα προσωρινά της 3Κ ήμουν επιτυχών και δούλεψα κανονικά, στα οριστικά είμαι στους επιλαχόντες. Μου έχουν αφαιρεθεί τα μόρια της πολυτεκνίας γιατί από ότι έχω καταλάβει δεν έβαλα την οικογενειακή κατάσταση του πατέρα μου, ενώ είχα βάλει τη βεβαίωση από την πολυτεκνία. Έχω ελπίδα με αίτημα θεραπείας;

«Η υποβολή αίτησης θεραπείας είναι ο μόνος τρόπος να διεκδικήσετε την κατάταξή σας στους επιτυχόντες. Οι πιθανότητες είναι λίγες, αλλά αξίζει τον κόπο να προσπαθήσετε.»

 

 

* Σε συνεργασία με το Δικηγορικό Γραφείο «Λάμπρος Σ. Ντουματσάς & Συνεργάτες», Πανεπιστημίου 42, 106 79 Αθήνα, Τηλ. 210 3631640, 210 3641468

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ