14.04.21 | 17:37

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

3Κ: Απαντήσεις του epoli.gr σε ερωτήματα υποψηφίων [Μέρος Δ’]
17.06.19 | 04:56

3Κ: Απαντήσεις του epoli.gr σε ερωτήματα υποψηφίων [Μέρος Δ’]

To epoli.gr όπως και με την δημοσιοποίηση της Προκήρυξης, όσο και με τη γνωστοποίηση των οριστικών πινάκων της, προχωρά στην παράθεση απαντήσεων, ερωτήσεων υποψηφίων, μη επιτυχόντων της 3Κ και τις 8.500 μόνιμες θέσεις Καθαριότητας σε ανταποδοτικές υπηρεσίες Δήμων.

Οι ερωτήσεις που δέχεται το epoli.gr απαντώνται προσωπικά στην περίπτωση που αφορά εξατομικευμένη περίπτωση και με άρθρο, όταν αποτελούν γενικότερη.

Ζητούμε την κατανόηση των αναγνωστών. Ο αριθμός των ερωτήσεων, καθημερινά, είναι μεγάλος.

Επίσης, η ευθύνη της απάντησης - κάτι που το epoli.gr πράττει με δική του πρωτοβουλία, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους υποψηφίους - απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να δείτε το Α' μέρος ερωτήσεων - απαντήσεων υποψηφίων, ΕΔΩ το Β' και ΕΔΩ το Γ' ή βλ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ. 

 

 

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

  • Θα ήθελα να σας ρωτήσω, ποια είναι η διαδικασία που θα τηρηθεί για τους επιλαχόντες; Αναπληρώνονται ακόμη και να παραιτηθεί κάποιος αφού ορκιστεί; Πρέπει να ζητήσει ο φορέας την αναπλήρωση; Διαφορετικά μπορεί να μείνουν κενές; Και πόσο καιρό περίπου παίρνει; Ευχαριστώ.

«Οι επιλαχόντες καλύπτουν τυχόν θέσεις που δεν θα πληρωθούν από όσους εμφανίζονται ως επιτυχόντες. Αν λοιπόν δεν εμφανισθεί για να ορκιστεί κάποιος επιτυχών, η θέση του θα συμπληρωθεί από τον πρώτο επιλαχόντα. Όταν όμως συμπληρωθούν όλες οι θέσεις και ολοκληρωθούν οι διορισμοί οι επιλαχόντες δεν πρόκειται πλέον να κληθούν να καλύψουν κάποια θέση. Αν για οποιοδήποτε λόγο κενωθεί μία θέση από τις προκηρυχθείσες με την προκήρυξη 3Κ/2018 μετά τον διορισμό αυτού που την κατέλαβε, αυτή θα συμπληρωθεί με μελλοντική προκήρυξη.»

 

  • Με την 3Κ είμαι διοριστέος ΥΕ στα οριστικά. Αν εργαστώ σε πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας θα έχω πρόβλημα με τον μόνιμο διορισμό; Αν μπορείτε, παρακαλώ απαντήστε μου. Ευχαριστώ.

«Όχι. Απλώς κατά το χρόνο του διορισμού θα πρέπει να παραιτηθείτε.» 

 

  • Καλησπέρα. Είμαι επιτυχών της 3Κ στον Πειραιά. Πότε περίπου θα μας ειδοποιήσουν; Πρέπει να κάνω εγώ κάτι; Σας ευχαριστώ.

«Θα ειδοποιηθείτε σύντομα από την υπηρεσία σας, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε κάτι εσείς. Η διαδικασία των διορισμών θα πρέπει να έχει τελειώσει εντός τριμήνου.»

 

  • Καλησπέρα, οι παρατασιούχοι της 3K που μείναμε έξω ως επιλαχόντες, αλλά δουλεύουμε από 20/4/2018, όπως εγώ, θα μπούμε στο τέλος ταμείο ανεργίας; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

«Όσοι έχουν σύμβαση εργασίας που λήγει λόγω της έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων της 3Κ/2018 έχουν όλα τα δικαιώματα που έχει και οποιοσδήποτε άλλος εργαζόμενος. Μεταξύ αυτών και την εγγραφή στο ταμείο ανεργίας.»

 

  • Γεια σας. Μπήκα μόνιμος με την 3K/2018 και μου είπαν ότι για το κλιμάκιο θέλω 3 χρόνια προϋπηρεσία σε δημόσιο φορέα. Αυτή η προϋπηρεσία μετράει σε οποιαδήποτε ειδικότητα ή μόνο προϋπηρεσία στην ειδικότητα που προσελήφθη; Η ΔΕΗ Α.Ε. θεωρείται δημόσιος φορέας;

«Αν εννοείτε την εξέλιξή σας στα μισθολογικά κλιμάκια, αυτό που πιθανότατα σας είπαν είναι ότι κάθε φορά που συμπληρώνεται το χρόνο προϋπηρεσίας που προβλέπει ο νόμος (π.χ. τριετία) θα εξελίσσεστε μισθολογικά. Ως προϋπηρεσία για τη μισθολογική εξέλιξη είναι ο χρόνος που διανύετε στην υπηρεσία σας, όχι σε προηγούμενη του διορισμού εργασία σας.»

 

 

* Σε συνεργασία με το Δικηγορικό Γραφείο «Λάμπρος Σ. Ντουματσάς & Συνεργάτες», Πανεπιστημίου 42, 106 79 Αθήνα, Τηλ. 210 3631640, 210 3641468

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ