25.02.20 | 08:42

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ » ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας για τις αλλαγές στην Υγεία
06.08.13 | 16:47

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας για τις αλλαγές στην Υγεία

Σε δήλωση "προχώρησε" ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας, Κώστα Παπαντωνίου, σχετικά με τις αλλαγές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας:

«Ο "τυφώνας των μεταρρυθμίσεων" αρχίζει πλέον να σαρώνει και την υγεία. 

Μετά την οικονομία, την εργασία, την πρόνοια, την παιδεία, η λιτότητα συνεχίζεται και στα δημόσια νοσοκομεία με «οικονομίες κλίμακος», πολιτικές συγχωνεύσεων, μεταφορά υπηρεσιών, κινητικότητα και διαθεσιμότητα εργαζομένων.

Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις αντιδράσεις της κοινωνίας, η κεντρική εξουσία επέλεξε την πολιτική της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους και προωθεί σημαντικές αλλαγές που θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. 

Ειδικότερα, για τη Δυτική Αθήνα, η μετατροπή του Νοσοκομείου της Αγ. Βαρβάρας σε νοσοκομείο αστικού τύπου και διαγνωστικού κέντρου, μέσα από την κατάργηση κλινικών, περικοπές κλινών και διαθεσιμότητες, δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση. 

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, οι ανάγκες που προκύπτουν για δημόσια δωρεάν υγεία και κοινωνική πρόνοια είναι περισσότερο από ποτέ αυξημένες και κυρίως σε περιοχές μη προνομιούχες. 

Γι’αυτό απαιτείται η ουσιαστική, ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο που θα δίνει βιώσιμες λύσεις».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ