07.03.21 | 06:50

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ » ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

Με την Αντιπεριφερειάρχη ΚΤΑ στον Ελαιώνα η Επιτροπή για τη Μετανάστευση του ΟΑΣΕ
02.05.17 | 16:55

Με την Αντιπεριφερειάρχη ΚΤΑ στον Ελαιώνα η Επιτροπή για τη Μετανάστευση του ΟΑΣΕ

Η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου, συνόδευσε τα μέλη της Ad Hoc Επιτροπής για τη Μετανάστευση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΟΑΣΕ σε επίσκεψή τους στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα που πραγματοποιήθηκε σήμερα (2/5/17). Η επίσκεψη των μελών της Ad Hoc Επιτροπής διεξάγεται ύστερα από πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Βουλής και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ, Γιώργου Βαρεμένου.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των μελών της Ad Hoc Επιτροπής σχετικά με τις συνθήκες υποδοχής και διαβίωσης στο συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων. Δομή που πρώτη δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2015 με κοινές προσπάθειες της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, η Αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τα μέλη της διεθνούς αντιπροσωπείας για τις ενέργειες και πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Περιφέρεια Αττικής για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού / προσφυγικού φαινομένου.

«Η Περιφέρεια Αττικής υποστηρίζει πολύπλευρα την υποδοχή και την ένταξη προσφύγων και μεταναστών, με ανθρωπισμό και αλληλεγγύη και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και της εθνικής νομοθεσίας, αναλαμβάνοντας πολλαπλές ευθύνες και πρωτοβουλίες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της» όπως χαρακτηριστικά τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ