21.01.20 | 09:41

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Την αντιμισθία τους προσφέρουν αιρετοί του Δ. Χαλκιδέων για τις επανασυνδέσεις!
13.12.13 | 10:14

Την αντιμισθία τους προσφέρουν αιρετοί του Δ. Χαλκιδέων για τις επανασυνδέσεις!

Ξεπερνώντας κενά και ασάφειες, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης, ήρθε σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Υπηρεσίες και συγκρότησε, τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, Επιτροπή με αντικείμενο τις επανασυνδέσεις ρεύματος, σε δημότες, που αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς ρεύματος της ΔΕΗ.

Από την Επιτροπή εγκρίθηκαν ήδη οι πρώτες αιτήσεις επανασύνδεσης και μη διακοπής από ωφελουμένους των Κοινωνικών Δομών του Δήμου, που δεν είχαν ενταχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, με πρώτη την επανασύνδεση στο σπίτι πολύτεκνης οικογένειας στην Αγία Ελεούσα.

Σημειώνεται ότι, στη συνέχεια της όλης προσπάθειας, όπως ήδη εξετάστηκε από την Επιτροπή, θα εμφανιστούν προβλήματα, που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως λήξη περιόδου ισχύος ηλεκτρολογικού σχεδίου, λήξη συμβολαίων, μεταβολές ονομάτων κ.α.

Από πλευράς ΔΕΗ θα επιδειχθεί κάθε περιθώριο διευκόλυνσης και σ’ αυτές τις πιο σύνθετες περιπτώσεις.

Όμως, για τις όποιες περιπτώσεις προκύψουν χρηματικές ανάγκες, αποφασίστηκε να καλυφθούν από τους αιρετούς του Δήμου Χαλκιδέων, που λαμβάνουν αντιμισθίες και συγκεκριμένα από αυτές του μηνός Δεκεμβρίου.

Αναλυτικός απολογισμός των σχετικών καταβολών θα αποδοθεί στη διαπαραταξιακή Επιτροπή λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Ο Δήμος Χαλκιδέων, ήδη από τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, έχει ενεργοποιήσει τις Υπηρεσίες του στη διακρίβωση - διασταύρωση των περιπτώσεων με κομμένο ρεύμα από τους διαθέσιμους καταλόγους των 3.500 περίπου ωφελουμένων, που είχαν ενταχθεί έως και 1η Νοεμβρίου 2013 σε κάποια Κοινωνική - Προνοιακή Δομή του Δήμου (Κοινωνικό Παντοπωλείο κ.α.) και της Μητρόπολης (Συσσίτια, Φιλόπτωχα Ταμεία κ.λπ.).

Ωστόσο, για την περαιτέρω επίσπευση των διαδικασιών, οι ωφελούμενοι ή μη των Κοινωνικών Δομών του Δήμου μπορούν και θα πρέπει να απευθύνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (στη διεύθυνση Ωρίωνος 15, Δευτέρα με Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα είτε στο τηλέφωνο 22210 21602), ώστε να εξετάζεται η περίπτωσή τους.

«Παράλληλα, δεδομένου ότι υπάρχει ο κίνδυνος ανήμποροι και μοναχικοί συνάνθρωποι να μην έχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης, καλό θα είναι να κινητοποιηθούμε όλοι μας για τέτοιες περιπτώσεις στη γειτονιά μας, στο περιβάλλον μας.

Αποτελεί κοινωνική ευθύνη όλων μας, να μην αφήσουμε ούτε έναν συνάνθρωπό μας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα αυτές τις άγιες και παγωμένες γιορτινές ημέρες» αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ