07.08.20 | 18:24

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Η αντίδραση στην επιστολή του Δημάρχου Μονεμβασίας στον Γιάννη Μιχελάκη
10.01.14 | 11:12

Η αντίδραση στην επιστολή του Δημάρχου Μονεμβασίας στον Γιάννη Μιχελάκη

Δημοσιεύουμε την απάντηση στην επιστολή του Δημάρχου Μονεμβασίας «Αλλαγή των διοικητικών ορίων του Δήμου Μονεμβασίας, ως προεκλογικό ρουσφέτι», Ηρακλή Τριχείλη, προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, από τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ενεργοί πολίτες» & Δημοτικού Συμβούλου Μονεμβασίας, Γεώργιου Μεντή, που έστειλε στο epoli.gr, εκφράζοντας τη θέση του, αναφορικά με το θέμα που έχει ανακύψει, με τις επικείμενες αλλαγές του «Καλλικράτη», που πιθανά θα αλλάξει και στο Δήμο της Μονεμβασίας τα «διοικητικά» όρια.

«Αξιότιμοι κ.κ. 

Επειδή ήμουν παρών στην τελετή της Δ.Κ. Νεάπολης την ημέρα των Θεοφανείων και παρακολούθησα τους ομιλητές είχα την εντύπωση πως οι παραινέσεις, ο πνευματικός  και πατρικός λόγος του Σεβασμιότατου του Μητροπολίτη μας Μονεμβασίας και Σπάρτης, κ.κ. Ευστάθιου, κατά το κλείσιμο της εκδήλωσης της κοπής της πίτας, γέμισαν με ελπίδα και αγαλλίαση την καρδιά και το μυαλό μας ελπίζοντας ότι, όλα αυτά θα έχουν αγγίξει και τον Δήμαρχο αλλά διαψεύσθηκα.

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους με νηφαλιότητα χωρίς αφορισμούς, χωρίς ύστερες σκέψεις και να λέμε πάντα την αλήθεια ευθαρσώς.  

Η επίθεση του κ. Τριχείλη δυστυχώς είναι εναντίον των Δημοτών της Δημοτικής Ενότητας Βοϊών και όχι προς την Ηγεσία του ΥΠ.ΕΣ. και των Βουλευτών. 

Η επίθεση του είναι ενάντια στην πολυπληθέστερη πόλη του Δήμου, τη Νεάπολη, που έχει πραγματικό πληθυσμό μεγαλύτερο από την έδρα (Μολάοι ) + 670 δημότες. 

Η Πολιτική Ηγεσία είναι υποχρεωμένη να σκύβει στα προβλήματα και να τα επιλύει. 

Οι απόψεις που εκφράζει ο Δήμαρχος στην επιστολή του είναι εκτός πραγματικότητας  και του επιστρέφω τη λύπη ολόκληρου του Βατικιώτικου λαού, ότι αν εισακουσθεί η απειλητική... του άποψη περί νουθεσίας - λυπάμαι που βλέπω ότι επαναλαμβάνονται οι πολιτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στην κατάσταση που είναι, κάτι που σημαίνει ότι δεν διδαχτήκαμε τίποτε. Λες και ότι ο επί πολλές τετραετίες Δήμαρχος δεν έχει ευθύνες για τα σημερινά μας προβλήματα...  Ήταν Δήμαρχος σε άλλο πλανήτη. Μόνον οι Δημότες έχουν ευθύνες.

Δεν θέλω να αφιερώσω άλλο χρόνο για κάποιον που σκέφτεται και ενεργεί για τους δημότες του χωρίς να λαμβάνει υπόψη τους ίδιους τους Δημότες. 

Κύριοι έχουν συγκεντρωθεί 5.500 υπογραφές (όσοι έχουν δικαίωμα ψήφου) και έχουν κατατεθεί στο ΥΠ.ΕΣ., δηλαδή έχει στην πραγματικότητα (άτυπα) γίνει δημοψήφισμα για το τί θέλει το 99% των πολιτών στα Βάτικα, οι οποίοι απαιτούν να έχουν ενιαίο διοικητικό κέντρο με τον πλησιέστερο Δήμο της Ελαφονήσου, που απέχει από την Νεάπολη περίπου 10 χιλιόμετρα, ενώ σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να μετακινούμαστε περίπου 75 χιλιόμετρα και άλλα τόσα για επιστροφή, με δύσκολο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο.

Ειλικρινά θλίβομαι που υποχρεώνομαι να  καταθέσω δημόσια και φυσικά δεν έχω καμιά πρόθεση να επιτεθώ στον κατά τα άλλα... Δήμαρχο κ. Τριχείλη, δεν θα προχωρήσω ούτε σε υποδείξεις, ούτε σε παραινέσεις, απλά εγώ στη θέση του θα ευθυγραμμιζόμουν με το κοινό αίσθημα της Δ.Ε. Βοιών χωρίς υστεροβουλία ή άλλες σκέψεις και σίγουρα θα ήμουν πιο προσεκτικός και ευγενής, όσον αφορά στην κα. Βουλευτή και τον κ. Υπουργό.

Δεν θα έβαζα σε δοκιμασία, ούτε τον έτερο από την Εθνική Αντιπροσωπεία, αλλά απλά θα αντιλαμβανόμουν ότι, είμαι ένας Δήμαρχος, δηλαδή, εκπρόσωπος ενός Ν.Π.Δ.Δ. και τίποτε άλλο (Διάκριση εξουσιών).

Με παρρησία και στεναχώρια 

Γεώργιος Μέντης, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Μονεμβασίας και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Ενεργοί Πολίτες"»

ΥΓ1: Αγαπητέ Ηρακλή εγώ άκουσα με τα αυτιά μου και τους τρεις Βουλευτές μας, δύο φορές στο ΥΠΕΣ, τον Απρίλιο και Οκτώβριο του 2013 να συμφωνούν να λυθεί το θέμα μας, ως εκ τούτου δεν υφίσταται ψηφοθηρικό προεκλογικό ρουσφέτι για κάποιον ξεχωριστά. Μήπως εσύ γνωρίζεις ή αποσκοπείς σε κάτι άλλο;

ΥΓ2: Οι πατέντες σχετικά με προσθαφαιρέσεις Τοπικών Κοινοτήτων είναι για μικρού βεληνεκές Δημάρχους, π.χ. Απιδιά και Νιάτα μαζί με Ελαφόνησο... καθώς και Ελίκα -Παντάνασσα να αποκοπούν από την Δ.Ε. Βοϊών...

ΥΓ3: Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες σας να παραμείνει η έδρα στους Μολάους, με πιθανή δική σας επιθυμία - πιθανολογώ - προσάρτηση της Ελαφονήσου, είναι το άκρον άωτον της πολιτικής ανευθυνότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ