25.02.20 | 07:46

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αντίδραση των Περιφερειαρχών στη σύσταση Τοπικών Συμβουλίων Π.Ε.
09.12.17 | 09:44

Αντίδραση των Περιφερειαρχών στη σύσταση Τοπικών Συμβουλίων Π.Ε.

Αντιδράσεις προκάλεσε στους “κόλπους” των  Περιφερειαρχών, η εξαγγελία του Υπουργού Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη, για ενίσχυση των Περιφερειακών Ενοτήτων, στο πλαίσιο της ενδοπεριφερειακής αποκέντρωσης, με επαναφορά στα πρότυπα των Νομαρχιών, των Τοπικών Συμβουλίων σε επίπεδο Περιφερειακή Ενότητας, θέμα στο οποίο εστίασε το epoli.gr κατά την δημοσιογραφική κάλυψη του συνεδρίου της ΕΝ.Π.Ε.

Για επαναφορά των Νομαρχιών και ουσιαστική αποδυνάμωση των Περιφερειών κάνουν λόγο οι Περιφερειάρχες, με τον Πρόεδρο του αυτοδιοικητικός οργάνου, Κ. Αγοραστό, να ζητά χθες το βράδυ από τον Υπουργό Εσωτερικών «σαφείς απαντήσεις» επί των προτάσεων που κατέθεσε.

«Από τη μία πλευρά μας βάζουν λουλούδια και από την άλλη νάρκες», ήταν το σκωπτικό σχόλιο του Κ. Αγοραστού προκρίνοντας την ενίσχυση του θεσμού των Περιφερειών για τη μετάβαση από την Περιφερειακή Διοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση.

«Οι Περιφέρειες πρέπει να ενισχυθούν. Δεν υπάρχουν πισωγυρίσματα», είπε σε κατηγορηματικό τόνο. Σημείωσε, μάλιστα, ότι ο θεσμός του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη είναι επιτυχημένος και πρέπει να παραμείνει ως έχει.

Θίγοντας το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στις Περιφέρειες, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε. είπε απευθυνόμενος στον Υπουργό Εσωτερικών:  «Δεν έχουμε γκρινιάξει για το προσωπικό. Κατανοούμε τις δυσκολίες, αλλά κι εσείς πρέπει να κατανοήσετε, κι αυτή είναι η αλήθεια, ότι λειτουργούμε με λιγότερο προσωπικό κατά 40%».

Σε λίγο ξεκινά η δεύτερη και τελευταία μέρα του Συνεδρίου και τα μέλη της ΕΝΠΕ αναμένεται να καθορίσουν την στάση τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ