28.02.21 | 15:02

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΧΙΟΥ

Αντίδραση του Δήμου Χίου στα σενάρια εκμετάλλευσης του λιμανιού
09.05.13 | 15:30

Αντίδραση του Δήμου Χίου στα σενάρια εκμετάλλευσης του λιμανιού

Την αντίδραση του Δήμου Χίου προκάλεσε η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ ότι σχεδιάζει σε συνεργασία με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, να του παραχωρηθεί εκ νέου τμήμα του λιμανιού της Χίου για χρήση μαρίνας.

Ο Δήμος επισημαίνει, πώς είναι δυνατόν να γίνει η παραχώρηση των 2/5 ενός λιμανιού, που ασφυκτιά, για ανάπτυξη μαρίνας, χωρίς «να έχει δοθεί οριστική λύση στην χρηματοδότηση του νέου λιμανιού στο Κοντάρι».

Υπενθυμίζει δε ότι, «όταν πριν από μερικούς μήνες δημοσιεύθηκε λίστα είκοσι λιμανιών που παραχωρούνται στο ΤΑΙΠΕΔ, στην οποία αναφερόταν και το λιμάνι της Χίου, σε ερώτηση μας στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μουσουρούλη, αν όντως είναι και το λιμάνι της Χίου μέσα σ΄ αυτά, μας διαβεβαίωσε ότι δεν αφορά το κεντρικό λιμάνι αλλά το τουριστικό λιμάνι στο Νοσοκομείο Χίου».

«Δεν ξέρουμε τί μεσολάβησε και αλλάζουν τα σχέδια του Υπουργείου», τονίζει ο δήμος, συνεχίζοντας, «θέλουμε όμως να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι και γι’ αυτήν τη δράση χρειάζεται μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που ακόμα δεν έχει εγκριθεί, ενώ, έχουν ξεκινήσει και οι διαδικασίες για την εκπόνηση του masterplan για το λιμάνι».

Ο δήμος διευκρινίζει ακόμη ότι, ήδη έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η αναβάθμιση των ηλεκτρολογικών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων στη συγκεκριμένη περιοχή και ότι το έργο είναι υπό δημοπράτηση με προϋπολογισμό 340.000 ευρώ και αναρωτιέται αν το γεγονός αυτό το έχει λάβει υπόψη του το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Τέλος καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας να λάβει υπόψη της όλα τα παραπάνω πριν προχωρήσει σε τελικές αποφάσεις και να μείνει συνεπής στις κατά καιρούς υποσχέσεις της.

«Ας μείνουμε ως πολίτες αυτού του νησιού, τουλάχιστον συνεπείς, στις κατά καιρούς υποσχέσεις μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ