14.10.19 | 20:58

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με αντιδράσεις... 207 μόνιμες προσλήψεις στην Καθαριότητα εισηγείται ο Δ. Λαρισαίων
04.07.17 | 07:29

Με αντιδράσεις... 207 μόνιμες προσλήψεις στην Καθαριότητα εισηγείται ο Δ. Λαρισαίων

Ομόφωνη ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, που συνεδρίασε εκτάκτως το βράδυ της Δευτέρας, να τροποποιηθεί ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου και να ανοίξει ο δρόμος για τη διαδικασία 207 μόνιμων προσλήψεων προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, Υ.Ε και Δ.Ε στον τομέα της καθαριότητας.

Η πρόσληψη των νέων εργαζόμενων θα ανεβάσει τον αριθμό των υπαλλήλων στην υπηρεσία στους 417, καθώς αυτή τη στιγμή υπηρετούν 210 άτομα με μόνιμες συμβάσεις και συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Την ψήφιση της τροποποίησης του Ο.Ε.Υ. θα ακολουθήσει η αποστολή των ειδικοτήτων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να αποσταλούν στο Υπουργείο Εσωτερικών και να ακολουθήσουν οι προσωρινοί πίνακες των επιτυχόντων. Διαδικασία που έχει καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαρτίου του 2018.

Έως τότε οι εργαζόμενοι, οι συμβάσεις των οποίων είχαν παραταθεί, θα εξακολουθήσουν να πηγαίνουν στην υπηρεσία τους. Όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την μισθοδοσία τους για το χρονικό διάστημα της ανανέωσης που θα ακολουθήσει, αφού σύμφωνα και με τα στοιχεία της Οικονομικής Επιτροπής μπορούν να υποστηριχθούν από τα ανταποδοτικά τέλη που εισπράττει ο Δήμος.

“Τα έσοδα της υπηρεσίας είναι 7,5 εκ. Τα έξοδα, συμπεριλαμβανομένων και των μισθών των συμβασιούχων είναι 6,20 εκ. Ευρώ. Δεν υπάρχει ανησυχία. Η υπηρεσία καθαριότητας έχει πλεόνασμα 1,3 εκ. Ευρώ” παρέθεσε ο κ. Καλογιάννης.

Σημείο τριβής στη συνεδρίαση αποτέλεσαν 26 συμβασιούχοι άλλων υπηρεσιών, οι οποίοι δεν έλαβαν έγκριση από το Ελεγκτικό Συμβούλιο και δεν θα συμπεριληφθούν στους καταλόγους των ονομάτων που θα προωθηθούν προς έγκριση στο Υπουργείο Εσωτερικών.

“Δεν έκλεισε η πόρτα για σας. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια και ήδη πιέζουμε το Υπουργείο προς αυτή την κατεύθυνση. Μέχρι το τέλος Ιουλίου θα στείλουμε συμπληρωματική πρόταση” δεσμεύτηκε ο κ. Καλογιάννης.

“Να εγκριθούν και οι 232 θέσεις” ζήτησε ο πρόεδρος των εργαζομένων, Ζήσης Γκαραλιάκος.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν και απηύθυναν ερωτήματα και οι ίδιοι οι συμβασιούχοι.

 

 ΠΗΓΗ: ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ