21.09.20 | 09:20

 

ΑΡΧΕΙΟ » ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

"Η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να συναρτάται από «πολιτικές» κρατών"
17.03.18 | 11:14

Η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να συναρτάται από πολιτικές κρατών

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, εκφράζει με δήλωσή του, την οδύνη του για το ναυάγιο στην περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου.

Από την πρώτη στιγμή ο Υπουργός ενημερώνεται για την εξέλιξη της επιχείρησης διάσωσης καθώς και έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την διαχείριση του ζητήματος και έχει θέσει σε ετοιμότητα τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών, τις δομές της ενδοχώρας καθώς και όλους τους συναρμόδιους φορείς.

«Η νέα τραγωδία στο Αγαθονήσι υπογραμμίζει με τον χειρότερο και πιο θλιβερό τρόπο πως η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να συναρτάται ούτε από συμφέροντα διακινητών, ούτε από «πολιτικές» κρατών, ούτε να είναι έρμαιο της απελπισίας ανθρώπων. Δεν μπορούμε ούτε πρέπει να συνηθίσουμε και να ανεχτούμε να χάνονται άνθρωποι, να χάνονται παιδιά στα νερά του Αιγαίου. Αυτή τη στιγμή επικεντρωνόμαστε με όλα τα μέσα στην έρευνα και διάσωση. Όμως είναι σαφές ότι η λύση βρίσκεται στα μέτρα προστασίας των ανθρώπων, στις ασφαλείς διαδικασίες και οδούς για τους πρόσφυγες και μετανάστες, στο αμείλικτο χτύπημα των κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων και εμπορίας της ζωής», τονίζει ο κ. Βίτσας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ