10.12.19 | 10:41

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«ΑΝΗΘΙΚΟ τα Νοσοκομεία μας να εξοφλούν τους δανειστές μας»
18.03.15 | 07:44

ΑΝΗΘΙΚΟ τα Νοσοκομεία μας να εξοφλούν τους δανειστές μας

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΚΟΙΝΟΒ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ν.Δ.

Ο Βουλευτής Β' Αθήνας, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης, στη συνέντευξή του στο «ΠΟΛΗ + ΠΟΛΙΤΙΚΗ» και το epoli.gr σχολιάζοντας, αρχικά, την κρίσιμη πολιτικοοικονομική επικαιρότητα, προβλέπει με βεβαιότητα, πως κανένα από τα νομοσχέδια που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να περάσει από τους "θεσμούς", κάνοντας λόγο, παράλληλα, για «οπισθοχώρηση» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του.

Ο κ. Γεωργιάδης, ως πρώην Υπουργός Υγείας, στη συνέντευξή του αναφέρεται, επίσης, στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, λέγοντας, πως άμεσα θα φανεί η «ζημιά», και πως, ήδη, το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης δεν έχει να πληρώσει μισθούς για τον επόμενο μήνα και ότι έχουν γίνει οι πρώτες κατασχέσεις από προμηθευτές.

Τέλος, ο Βουλευτής Β' Αθήνας, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. αναφέρεται και στα "εσωτερικά" του Κόμματός του, χαρακτηρίζοντας ως «μείζον» θέμα τις πρωτοβουλίες του, για τη διασφάλιση της Ευρωπαϊκής πορείας της Χώρας και ως «έλασσον», «τα πρόσωπα και τις "καρέκλες"» - όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει - αναφερόμενος στο θέμα που έχουν θέσει στελέχη της Ν.Δ., και δεν είναι άλλο από αυτό της αλλαγής στην ηγεσία του Κόμματος.

ΕΡ.: Κύριε Βουλευτά, αν οι πρώτες 50 μέρες διακυβέρνησης από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν ένα «βιβλίο» και επιλέγατε τον τίτλο (χαρακτηρισμός κυβερνητικού έργου) και τα κεφάλαιά του (υλοποίηση ή μη προεκλογικών δεσμεύσεων), ποια θα ήταν αυτά;

«Ο τίτλος του βιβλίου θα ήταν, "Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα", και τα κεφάλαιά του  θα ήταν, ένα προς ένα τα βασικά κεφάλαια στα οποία έχει οπισθοχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παραδείγματος χάρη, το πρώτο θα έλεγε, Διεθνής Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου για τη διαγραφή του επαχθούς και επονείδιστου χρέους. Και από κάτω θα ξεκίναγε με τη φράση που υπέγραψε ο κύριος Τσίπρας στις 20 Φεβρουαρίου, ότι ο κύριος Τσίπρας δεσμεύεται να πληρωθούν όλοι οι πιστωτές εγκαίρως και εις το ακέραιον των χρημάτων τους».

ΕΡ.: Σε υπόθεση εργασίας ότι η Ν.Δ. έχει κερδίσει τις Βουλευτικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, σε τι θα διέφεραν οι πρώτες 50 μέρες διακυβέρνησης της Χώρας;

«Τώρα θα είχαμε κλείσει την αξιολόγηση, παίρνοντας βεβαίως κάποια μέτρα, θα ήμασταν ήδη στις αγορές, με τη πιστωτική γραμμή πίστωσης και θα παίρναμε ήδη τα πρώτα χρήματα από το πακέτο Ντράγκι.

Τώρα, αντί να μιλάμε για το εάν δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, θα μιλάγαμε για τις πολλές νέες επενδύσεις που θα είχε η χώρα.

Γρήγορα θα ξεχνιόταν η γκρίνια από τα μέτρα και θα είχαμε μία χρονιά με πολύ μεγάλη οικονομική ανάπτυξη». 

ΕΡ.: "Σκόπελοι" της Κυβέρνησης Ν.Δ. στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές μας - π.χ. προσλήψεις στο Δημόσιο, αυξήσεις σε μισθούς κ.ά. - αποτελούν προβλέψεις νομοσχεδίων της Κυβέρνησης. Αλήθεια, ποια απ’ αυτά πιστεύετε ότι θα "περάσουν" και ποια όχι από το "Brussels Group";

«Κανένα από τα νομοσχέδια που έχει εξαγγείλει αυτή δημοσίως δεν πρόκειται να περάσει από την τρόικα, ούτε τα νομοσχέδια που εξαγγέλλει ο κύριος Κατρούγκαλος, ούτε τα νομοσχέδια που εξαγγέλλει ο κύριος Σκουρλέτης, ούτε αυτά που εξαγγέλλει ο κύριος Στρατούλης.

Όλα αυτά εάν ψηφιστούν δεν έχουμε συμφωνήσει με τους δανειστές».

ΕΡ.: Υγεία ένας κρίσιμος τομέας. Πού βρισκόμαστε; Ποιες οι ανησυχίες ενός πρώην Υπουργού Υγείας;

«Θα είχαμε βάλει τα πράγματα σε μία σειρά. Για αυτό ακόμα κρατάει λίγο η υγεία, διότι είχαμε επιτύχει τον έλεγχο των δαπανών και άρα, παρόλο ότι το Υπουργείο Υγείας έχει μειώσει τον προϋπολογισμό του, δεν φαίνεται ακόμα άμεσα η ζημιά.

Θα αρχίσει να φαίνεται πάρα πολύ γρήγορα, γιατί δεν μπορεί να δουλεύουν όλοι απλήρωτοι. 

Ήδη, το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη δεν έχει να πληρώσει μισθούς για τον επόμενο μήνα και έχουν γίνει οι πρώτες κατασχέσεις από προμηθευτές.

Η πράξη της κυβερνήσεως να πάρει τα χρήματα από τα νοσοκομεία για να πληρώσει τους πιστωτές μας, είναι πολιτικά ανήθικη».

ΕΡ.: Νέα Δημοκρατία: Υπάρχει, θα υπάρξει ή πρέπει να υπάρξει “επόμενη μέρα" και ποια είναι, θα είναι ή πρέπει να είναι αυτή;

«Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ασχοληθεί με το μείζον, που είναι να διασφαλίσει την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και όχι με το έλασσον που είναι τα πρόσωπα και οι "καρέκλες".

Έχουμε αρχηγό. Είναι ένας πολύ καλός Πρωθυπουργός. Δούλεψε πολύ σκληρά. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιος που να μπορεί να τον αμφισβητήσει επί της ουσίας.

Πάμε λοιπόν ενωμένοι να βοηθήσουμε τη χώρα να κρατηθεί όρθια».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ