22.09.19 | 02:55

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΒΟΛΒΗΣ

Ανησυχία στο Δήμο Βόλβης από ατύχημα φορτηγού της «Ελληνικός Χρυσός»
13.09.13 | 00:54

Ανησυχία στο Δήμο Βόλβης από ατύχημα φορτηγού της Ελληνικός Χρυσός

Συναγερμός "σήμανε" το απόγευμα στο Δήμο Βόλβης, όταν μετά από ανατροπή φορτηγού της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» διέρρευσε στο οδόστρωμα φορτίο που περιείχε συμπυκνωμένα μεταλλεύματα. 

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή της Ρεντίνας, κατά την εκτέλεση δρομολογίου της εταιρείας, από τα μεταλλεία της Χαλκιδικής, προς τη βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ο οδηγός του χωματουργικού φορτηγού σταμάτησε το όχημα σε βουλκανιζατέρ της περιοχής, έπειτα από πρόβλημα που παρουσιάστηκε στα ελαστικά του. Όπως έγινε γνωστό, κατά την επιδιόρθωση της βλάβης, μετακινήθηκε το φορτίο και άνοιξε η πόρτα της καρότσας του φορτηγού, με συνέπεια να πέσει ποσότητα του φορτίου στο έδαφος. 

Αμέσως "σήμανε συναγερμός" και στην περιοχή έσπευσαν εκπρόσωποι του Δήμου Βόλβης, που ενημέρωσαν την εταιρεία, συνεργείο της οποίας προέβη σε απολύμανση του σημείου με αδρανή υλικά.

Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι, επρόκειτο για συμπυκνώματα αρσενοπυρίτη, ένα μετάλλευμα που θεωρείται τοξικό και επομένως εγκυμονεί κινδύνους για το περιβάλλον και την υγεία τους. 

Συνεργείο της Δημοτικής Αρχής έλαβε δείγματα του φορτίου, κάτι που έπραξε τόσο η ΕΛ.ΑΣ. όσο και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, που θα αποσταλούν για έρευνα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ