03.04.20 | 14:57

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΑΧΑΡΝΩΝ

Ανεξέλεγκτη η εγκληματικότητα στο Δήμο Αχαρνών
15.07.13 | 20:40

Ανεξέλεγκτη η εγκληματικότητα στο Δήμο Αχαρνών

Μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθήνας κατέθεσε ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σωτήρης Ντούρος, σχετικά με τα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά παραβατικότητας και εγκληματικότητας στο Δήμο Αχαρνών.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, ο Δήμαρχος τονίζει την ανυπαρξία συνεργασίας με την Ελληνική Αστυνομία. «Στο πλαίσιο του έργου του Τ.Σ. Π.Ε του Δήμου μας, ζητήθηκε πλείστες φορές η συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας και των αρμόδιων Κρατικών φορέων στην αντιμετώπιση της μάστιγας της διακίνησης ναρκωτικών σε συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου μας και η συγκέντρωση ατόμων παραβατικών, χρηστών ναρκωτικών ουσιών αλλά κυρίως έμπορων ναρκωτικών σε συγκεκριμένα σημεία συγκέντρωσης του Δήμου μας». 

«Παρά τις εκκλήσεις μας προς την Ελληνική Αστυνομία αλλά και τις κινήσεις διαμαρτυρίας που έχουμε κάνει, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία αξιόλογη ενέργεια αντιμετώπισης του θέματος» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ντούρος, συνεχίζοντας «κατόπιν τούτων θεωρούμε καθήκον μας προς τους συμπολίτες μας αλλά και προς την Πολιτεία να σας αναφέρουμε τα κάτωθι για να ενεργήσετε εφόσον εσείς το κρίνετε αναγκαίο τα νόμιμα».

Εκτός από το μεγάλο θέμα της εμπορίας, διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών τα φαινόμενα παραβατικότητας και εγκληματικότητας εστιάζονται και στα:

- Ληστείες πολιτών.

- Κλοπές αντικειμένων που ανήκουν στην Δημόσια και Δημοτική περιουσία όπως, καπάκια από τα φρεάτια των οδών, ηλεκτροκαλωδίων του Δημοτικού φωτισμού, του Προαστιακού Σταθμού και της Αττικής οδού, καθώς και κάδων απορριμμάτων με ανυπολόγιστο οικονομικό κόστος για το Κράτος και το Δήμο.

Οι κλοπές όμως αυτές εγκυμονούν πλήθος κινδύνων για τους ίδιους του Δημότες, αλλά και του διερχόμενους από το Δήμο Αχαρνών, αφού π.χ., με τις αφαιρέσεις των καπακίων των φρεατίων, δημιουργείται μέγιστος κίνδυνος για τα αυτοκίνητα και κυρίως για τα δίκυκλα. 

Από την αφαίρεση δε, των ηλεκτροκαλωδίων, διακόπτεται η ηλεκτροδότηση των Οδών, του Προαστιακού Σταθμού ΣΚΑ και τμημάτων της Αττικής οδού, με ανυπολόγιστους κινδύνους για τους πολίτες.

Η κλοπή κάδων απορριμμάτων εγκυμονεί κινδύνους ως προς την υγιεινή και την καθαριότητα των κοινοχρήστων χώρων, των πεζοδρομίων και των δρόμων, καθώς επίσης και για την πρόκληση πυρκαγιάς, με ότι συνέπειες μπορούν να επακολουθήσουν.

Το μεγάλο θέμα των ναρκωτικών

«Ο Δήμος Αχαρνών έχει γίνει κέντρο διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών»

«Η προσέλευση των τοξικοεξαρτημένων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΟΣΕ –Προαστιακό, Λεωφορεία ΕΘΕΛ) είναι αθρόα από όλη την Ελλάδα.

Έχουμε δεχθεί πλήθος καταγγελιών από τα Σχολεία μας, για φαινόμενα εμπόρων και διακινητών ναρκωτικών έξω από τα σχολεία, με συνεχείς ενοχλήσεις και πιέσεις στους μαθητές για ναρκωτικές ουσίες. 

Οι γονείς και οι καθηγητές που ζητούν από τα άτομα αυτά να απομακρυνθούν δέχονται απειλές για τη ζωή τους» γράφει στη μηνυτήρια αναφορά του ο Δήμαρχος Αχαρνών.

«Περάν τούτων όμως, αντιμετωπίζουμε και το φαινόμενο της στέγασης ναρκομανών σε εγκαταλειμμένα κτίσματα, χωρίς να τηρούνται κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η Δημόσια υγεία ενώ αρκετές φορές έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές σε αυτά» συνεχίζει για το θέμα η αναφορά του Δημάρχου.

«Περάν αυτών όμως έχουμε απευθυνθεί και στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και ζητούμε και από εσάς να επέμβετε, προκειμένου διεξαχθούν έλεγχοι σε οικίες, αποθήκες, επιχειρήσεις, καταστήματα και σε οποιοδήποτε χώρο εμφανίζονται φαινόμενα αδικαιολόγητου πλουτισμού.

Έχουμε γνωστοποιήσει στις Αρχές και το αναφέρουμε με την παρούσα και σε εσάς, ότι στο Δήμο μας υπάρχουν κοινωνικές ομάδες, με έντονη παραβατική συμπεριφορά, όπως αθίγγανοι καθώς και αλλοδαποί (κυρίως Ρωσικής καταγωγής) οι οποίοι κατοικούν στον καταυλισμό σεισμοπλήκτων πλησίον του στρατοπέδου ΚΑΠΟΤΑ».

«Επειδή η κατάσταση στο Δήμο μας έχει γίνει αφόρητη για τους δημότες μας, οι οποίοι πλέον δυσκολεύονται να κυκλοφορήσουν ακόμα και με τα αυτοκίνητά τους τόσο την ημέρα αλλά κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, σε ορισμένες περιοχές του Δήμου μας.

Επειδή διακινδυνεύει η ασφάλεια των συγκοινωνιών μας.

Επειδή καταστρέφεται η Δημόσια και η Δημοτική περιουσία και κινδυνεύει η ιδιωτική περιουσία των συμπολιτών μας και των κατοίκων της εν γένει περιοχής.

Επειδή κινδυνεύει η ζωή και η υγεία των παιδιών μας και οι γονείς πολλές φορές αναγκάζονται να αλλάξουν σχολείο στα παιδιά τους, εξαιτίας των προεκτεθέντων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλη αναστάτωση στο Δήμο μας, που είναι ο υπεύθυνος για τη λειτουργία των Σχολείων μας.

Ζ Η Τ Ο Υ Μ Ε

Την άμεση επέμβασή σας και την απόδοση ευθυνών σε όλους όσοι έχουν αδιαφορήσει για την κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο μας, την οποία έχουμε κατ’ επανάληψη γνωστοποιήσει στις Αρχές και κυρίως στην Ελληνική Αστυνομία.» 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ