16.06.21 | 20:08

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

«"Ανεπιθύμητη" όποια Τράπεζα πλειστηριάσει α' κατοικία δημότη μας»
09.12.13 | 14:24

Ανεπιθύμητη όποια Τράπεζα πλειστηριάσει α κατοικία δημότη μας

Να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός έως ότου η χώρα μας επιστρέψει σε ανάπτυξη και η ανεργία κατέβει σε ποσοστό κάτω του 10% ζητά ο δήμος Παύλου Μελά. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει με ομόφωνη απόφασή του οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση της Κεντρικής Διοίκησης μπορεί να οδηγήσει στη διενέργεια πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας από τις Τράπεζες και ζητά να παραταθεί το προστατευτικό καθεστώς που ισχύει μέχρι 31/12/2013.

«Σε περίπτωση που οποιαδήποτε τράπεζα τολμήσει να προχωρήσει σε διενέργεια πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας εντός των ορίων του Δήμου Παύλου Μελά, ο Δήμος θα σταματήσει κάθε συνεργασία μαζί της, θα ενημερώσει με όλους τους πρόσφορους τρόπους τους δημότες του για τις ενέργειες της εν λόγω τράπεζας και τέλος θα κηρύξει την εν λόγω τράπεζα «persona non grata» με ό,τι αυτό συνεπάγεται» αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμος.

Ο δήμος Παύλου Μελά θα υποβάλει αίτημα, τόσο προς την ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και στην ΚΕΔΕ, προκειμένου να πάρουν σχετικές αποφάσεις και να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε ανάλογες πρωτοβουλίες να ληφθούν από όσο το δυνατόν περισσότερα Δημοτικά Συμβούλια.

Όσοι δημότες αντιμετωπίζουν σχετικά προβλήματα μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο αιτημάτων πολιτών, που λειτουργεί στο δήμο, έτσι ώστε να γίνει μια πρώτη καταγραφή των πλέον επικίνδυνων περιπτώσεων και να παρακολουθούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.

«Οι Δυτικές Συνοικίες αποτελούνται από μικρομεσαία νοικοκυριά και η Νέα Οικονομία τα έχει διαλύσει. Με ακαδημαϊκούς σχεδιασμούς δεν λύνονται τα προβλήματα. Αν δεν κατέβει η κυβέρνηση στον κόσμο και αν δεν σκύψει στα προβλήματα τα ρυάκια θα γίνουν ποτάμια και οι εκρήξεις της κοινωνίας θα μετατραπούν σε συγκρούσεις. Μέχρι να συνέλθει η χώρα δεν θα επιτρέψουμε ως διοίκηση κανένας πολίτης που αποδεδειγμένα δεν μπορεί να πληρώσει να χάσει το σπίτι του» δήλωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δ. Παπαδόπουλος, με αφορμή την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ