18.09.20 | 09:59

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Συνδικαλιστικοί τακτικισμοί κατά των “παρατασιούχων” από ΔΑΣ και ΜΕΤΑ-ΟΤΑ
10.12.19 | 16:09

ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Συνδικαλιστικοί τακτικισμοί κατά των παρατασιούχων από ΔΑΣ και ΜΕΤΑ-ΟΤΑ

Για συνδικαλιστικούς τακτικισμούς καταγγέλλει τις παρατάξεις ΔΑΣ – ΟΤΑ και ΜΕΤΑ – ΟΤΑ, η ΣΥΝΔΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στους ΟΤΑ, με αφορμή την άρνησή τους στην πρότασή της, για διεύρυνση του Καταστατικού της ΠΟΕ-ΟΤΑ και την παροχή δικαιώματος ψήφου, για ανάδειξη οργάνων, στους εργαζόμενους, που έχουν συμπληρώσει εργασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση άνω των 24 μηνών.

Η πρόταση της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» παρέχει το δικαίωμα ψήφου σε συμβασιούχους των «Βοήθεια στο Σπίτι», Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ και άλλων κοινωνικών προγραμμάτων.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Για μια ακόμη φορά, με ευθύνη κυρίως των παρατάξεων Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. και ΜΕ.Τ.Α.-Ο.Τ.Α., απέτυχε η προσπάθεια στην βάση της αυτονόητης σύγκλισης να επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία του 75% των συνέδρων και να γίνει πραγματικότητα η διεύρυνση του Καταστατικού της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Προτείναμε την ύπαρξη ενός ουσιαστικού προσυνεδριακού διαλόγου, διατηρώντας ο καθένας τις δικές τους θέσεις, προκειμένου να καταλήξουμε σε απόφαση του Γενικού Συμβουλίου για μια ομόφωνη πρόταση προς το 47ο Ενδιάμεσο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α που θα γινόταν τελικά αποδεκτή.

Στο Καταστατικό Συνέδριο του 2016 είχαμε καταθέσει σαφή πρόταση προκειμένου να έχουν δικαίωμα ψήφου εργαζόμενοι που απασχολούνται με ανανεώσεις Συμβάσεων επί χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως αυτοί στο «Βοήθεια στο Σπίτι», Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ, Ε.Σ.Π.Α. στους Παιδικούς Σταθμούς, Παρατασιούχοι κ.λπ.

Η πρότασή μας τότε δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία, αφού κυρίως η Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. έμεινε ανυποχώρητη στη θέση κάθε εργαζόμενος δυο (2) μηνών και μιας (1) ημέρας να ψηφίζει για εκλογή οργάνων της Ομοσπονδίας για την επόμενη 3ετία.

Η πρόταση της «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στους Ο.Τ.Α.» και σήμερα ήταν να δοθεί δικαίωμα ψήφου για ανάδειξη οργάνων σε όλους εκείνους τους εργαζόμενους που έχουν συμπληρώσει εργασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση άνω των 24 μηνών (2/3 της θητείας). Μία πρόταση ως βάση συμφωνίας, με στόχο να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου όλοι οι συνάδελφοι που εργάζονται μέσω προγραμμάτων Ε.Σ.Π.Α. στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων («Βοήθεια στο Σπίτι», Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ κ.λπ.). Εργαζόμενοι για τους οποίους διεκδικούμε την μονιμοποίηση τους, αφού καλύπτουν αυταπόδεικτα πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Για ακόμη μία φορά η προσπάθεια να υπάρξουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και συναινέσεις, για να καταλήξουμε στην κοινή πρόταση ώστε το 47ο Ενδιάμεσο Συνέδριο να ψηφίσει την τροποποίηση του Καταστατικού, έπεσε στο κενό. Επικράτησαν οι τακτικισμοί και οι υπεκφυγές εκ μέρους της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. και του ΜΕ.Τ.Α.-Ο.Τ.Α. που επέμειναν μέχρι τέλους να τεθούν προς ψήφιση στο Συνέδριο οι προτάσεις όλων των παρατάξεων.

Συνδικαλιστικοί τακτικισμοί που οδήγησαν στο να ΜΗΝ ΒΡΕΘΕΙ κοινός τόπος και να μην υπάρξει συμφωνία διεύρυνσης του Καταστατικού της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Τελικά, κοινό και αυτονόητο συμπέρασμα είναι πως Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. και ΜΕ.Τ.Α.-Ο.Τ.Α. έθεσαν υπεράνω της αναγκαίας σύγκλισης που θα ενώσει όλους τους εργαζόμενους, την παραταξιακή περιχαράκωση. Για δεύτερη φορά το παραταξιακό συμφέρον ΝΙΚΗΣΕ το συμφέρον των εργαζομένων. Ευχόμαστε τρίτη φορά να μην υπάρξει…!!! 

 

Αθήνα, Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής

της "ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στους Ο.Τ.Α."»

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ