14.04.21 | 18:13

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

“ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΠΡΙΝ το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ project επέκτασης δικτύου φυσικού αερίου”
20.08.20 | 08:20

ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΠΡΙΝ το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ project επέκτασης δικτύου φυσικού αερίου

ΜΑΡΙΟΣ ΤΣΑΚΑΣ
CEO ΔΕΔΑ

Το όραμά του να φθάσει το φυσικό αέριο σε όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις της χώρας με ασφάλεια, αξιοπιστία και ταχύτητα, περιγράφει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, κ. Μάριος Τσάκας, στη συνέντευξή του στα ΠΟΛΗ + ΠΟΛΙΤΙΚΗ και epoli.gr.

Ο κ. Τσάκας αναλύει το φιλόδοξο αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας και το σχέδιο υλοποίησής του βήμα προς βήμα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον καθοριστικό ρόλο της ΔΕΔΑ στην εθνική προσπάθεια για την απολιγνιτοποίηση της χώρας.

Τέλος, αναφέρεται στη νέα ψηφιακή εποχή στην οποία εισέρχεται η ΔΕΔΑ, έχοντας ως αφετηρία τη νέα αναβαθμισμένη ιστοσελίδα της www.deda.gr καθώς και την ψηφιακή της παρουσία στα social media.

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 

«Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε συντεταγμένα για να κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα»

ΕΡ.: Κύριε Τσάκα, τον Οκτώβριο του 2019 αναλάβατε τα ηνία της ΔΕΔΑ, της εταιρείας που θα φέρει το φυσικό αέριο στην ελληνική περιφέρεια. Ποια είναι η στρατηγική σας για την ανάπτυξη της εταιρείας;

Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση της ΔΕΔΑ, η εταιρεία βρισκόταν σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή. Γραφειοκρατικά εμπόδια στη διαδικασία συγχρηματοδότησης των έργων μέσω ΕΣΠΑ, αλλά και άστοχες επιλογές του παρελθόντος, είχαν προκαλέσει σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των επιχειρηματικών στόχων της εταιρείας. Πρωταρχικό μας μέλημα ήταν, λοιπόν, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και των εμπλεκόμενων φορέων, υπογράφοντας μια «Συμφωνία Αλήθειας».

Μετά από εξαντλητικό διάλογο με εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, καθώς και έρευνα που πραγματοποιήσαμε ανά περιοχή και πόλη, προχωρήσαμε σε επικαιροποίηση του Προγράμματος Ανάπτυξής μας για την περίοδο 2020-2024 ώστε να είναι φιλόδοξο και, ταυτόχρονα, ρεαλιστικό.

Τους τελευταίους μήνες κάναμε έναν αγώνα δρόμου και σήμερα, έχοντας επιλύσει χρόνιες εκκρεμότητες, είμαστε απόλυτα έτοιμοι για την υλοποίηση του σχεδιασμού μας που θα φέρει το φυσικό αέριο σε δεκάδες πόλεις της ελληνικής περιφέρειας, σηματοδοτώντας την έναρξη του μεγαλύτερου project επέκτασης δικτύου αερίου από την εποχή που δημιουργήθηκε το βασικό δίκτυο αγωγών.

 

ΕΡ.: Πόσο επηρέασε τον σχεδιασμό σας η κρίση από την πανδημία Covid-19;

Από την αρχή της εκδήλωσης της πανδημίας, η ΔΕΔΑ έθεσε σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Επιχειρησιακής Συνέχειας με βάση τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών και σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Πρωταρχικό μας μέλημα ήταν η διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων, που αποτελούν την κινητήριο δύναμη της εταιρείας μας, καθώς και η προστασία της δημόσιας υγείας.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες που βιώσαμε όλοι μας από αυτή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στην αποστολή μας με ευελιξία, επαγγελματισμό και αλληλεγγύη. Διασφαλίσαμε την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας με την απρόσκοπτη παροχή φυσικού αερίου σε όλους τους καταναλωτές και, ταυτόχρονα, προχωρήσαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση του μεγάλου αναπτυξιακού μας προγράμματος. Ειδικότερα:

  • Θέσαμε σε διαβούλευση τα τεύχη δημοπράτησης των έργων στις πρώτες τρεις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας.
  • Υλοποιήσαμε επιτυχώς την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΔΑ κατά 9 εκατ. ευρώ. Τα νέα κεφάλαια θα χρηματοδοτήσουν τα μεγάλα δρομολογούμενα έργα υποδομής για τη διάθεση του φυσικού αερίου στην ελληνική περιφέρεια, ενώ θα λειτουργήσουν ως μοχλός για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας.
  • Αναλάβαμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια απολιγνιτοποίησης της χώρας, μέσω της διασφάλισης των υποδομών φυσικού αερίου στις λιγνιτικές περιοχές της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Μπροστά μας έχουμε, τώρα, τη μεγάλη πρόκληση να υλοποιήσουμε τα έργα εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουμε ορίσει για να φθάσει το φυσικό αέριο στους πολίτες το συντομότερο δυνατό.

 

«Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΔΕΔΑ 2020-2024 είναι επένδυση στρατηγικής σημασίας»

ΕΡ.: Ο τομέας της ενέργειας και μεγάλα έργα, όπως αυτά των υποδομών φυσικού αερίου, μπορεί να αποτελέσουν την «ατμομηχανή» για την επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την κρίση της πανδημίας. Τι προβλέπει το επενδυτικό πρόγραμμα για την περίοδο 2020-2024;

Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΔΕΔΑ για την περίοδο 2020-2024 είναι μια επένδυση στρατηγικής σημασίας, ύψους 270 εκατ. ευρώ, που θα συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό στη διαμόρφωση του νέου αναπτυξιακού μοντέλου που έχει ανάγκη η Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα Ανάπτυξης προβλέπει:

1. Την ανάπτυξη δικτύων διανομής φυσικού αερίου αρχικά σε 34 πόλεις της ελληνικής περιφέρειας.

2. Την κατασκευή συνολικά 1.830 χιλιομέτρων δικτύου διανομής φυσικού αερίου.

3. Τουλάχιστον 57.000 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών).

Μάλιστα, ο σχεδιασμός της ΔΕΔΑ για την ανάπτυξη δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην ελληνική περιφέρεια επεκτείνεται μέχρι το 2036, προβλέποντας περισσότερες από 170.000 συνδέσεις καταναλωτών και επενδύσεις άνω των 470 εκατ. ευρώ.

 

ΕΡ.: Ποια θα είναι τα οφέλη από την ανάπτυξη των υποδομών φυσικού αερίου στην ελληνική περιφέρεια;

Τα οφέλη από την έλευση του φυσικού αερίου στην ελληνική περιφέρεια είναι πολύ σημαντικά τόσο για τους πολίτες και το περιβάλλον όσο και για την οικονομία.

Το φυσικό αέριο είναι φθηνότερο, έως και 40% σε σύγκριση με το πετρέλαιο και φιλικό προς το περιβάλλον. Με τη χρήση, λοιπόν, του φυσικού αερίου, το κόστος ενέργειας μειώνεται σημαντικά για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις και, παράλληλα, επιτυγχάνεται η περιβαλλοντική αναβάθμιση των πόλεων.

Ταυτόχρονα, με τα μεγάλα έργα ανάπτυξης υποδομών φυσικού αερίου, τονώνεται η τοπική οικονομία αφού δημιουργούνται πολλές νέες θέσεις εργασίας σε διάφορες ειδικότητες, όπως μηχανικοί, εργατοτεχνίτες, χειριστές, θερμοϋδραυλικοί, συγκολλητές, εγκαταστάτες, μελετητές, ανειδίκευτοι εργάτες κ.ά.

Σημαντικά είναι, επίσης, τα οφέλη από τη χρήση του φυσικού αερίου σε δημόσια και δημοτικά κτίρια, όπως είναι νοσοκομεία, σχολεία, εκκλησίες, κολυμβητήρια, γυμναστήρια, μουσεία κ.ά., καθώς και στον εμπορικό και τον βιομηχανικό τομέα. 

Και οι επιχειρήσεις, όμως, επιτυγχάνουν σημαντική μείωση στο ενεργειακό κόστος, ενώ αναβαθμίσουν την παραγωγική διαδικασία και την ποιότητα των προϊόντων τους. Δεν είναι τυχαίο ότι το φυσικό αέριο επιλέγουν τόσο μεγάλες ενεργοβόρες βιομηχανίες για ένα μεγάλο εύρος βιομηχανικών εφαρμογών όσο και μικρότερες επιχειρήσεις, όπως είναι ξενοδοχεία, βιοτεχνίες, καταστήματα, εστιατόρια, φούρνοι κ.ά.

 

«Βρισκόμαστε μόλις μία «ανάσα» από την υλοποίηση των μεγάλων έργων της ΔΕΔΑ»

ΕΡ.: Πότε αναμένεται να προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για τα πρώτα μεγάλα έργα της ΔΕΔΑ;

Βρισκόμαστε μόλις μια «ανάσα» πριν ξεκινήσει η υλοποίηση των μεγάλων έργων της ΔΕΔΑ. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διαβούλευσης επί των τευχών δημοπράτησης στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας και είναι θέμα ημερών να βγουν στον αέρα οι διαγωνισμοί. Στόχος μας είναι πριν από το τέλος του έτους να έχουν ξεκινήσει τα μεγάλα έργα κατασκευής των δικτύων διανομής φυσικού αερίου και να γίνονται, παράλληλα, συνδέσεις καταναλωτών.

 

ΕΡ.: Σε ποια φάση βρίσκεται η προετοιμασία σας για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας; Θα καταφέρετε να κερδίσετε τη μάχη με το χρόνο ώστε η μετάβαση από τον λιγνίτη στο φυσικό αέριο να γίνει ομαλά;

Η εταιρεία μας στέκεται αρωγός στην εθνική προσπάθεια για τη δίκαιη και ασφαλή απολιγνιτοποίηση της χώρας, συμβάλλοντας με όλες της τις δυνάμεις στην υλοποίηση της ενεργειακής πολιτικής που έχει χαράξει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η εμπιστοσύνη που προσωπικά ο υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός κ. Γεράσιμος Θωμάς δείχνουν στη ΔΕΔΑ, η οποία θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαδικασία της ενεργειακής μετάβασης μέσω της διασφάλισης υποδομών φυσικού αερίου στις λιγνιτικές περιοχές, μάς τιμά και μάς δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης για να ανταποκριθούμε με επιτυχία στην αποστολή μας.

Είμαστε σε στενή συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, υπό την προεδρία του κ. Κωστή Μουσουρούλη που επιμελείται τον ανασχεδιασμό των έργων με βάση τις κατευθύνσεις της κυβερνητικής επιτροπής και προχωράμε με ταχείς ρυθμούς στην υλοποίηση των μέτρων δράσης.

Στην πόλη της Φλώρινας θα κατασκευάσουμε τα αναγκαία δίκτυα διανομής φυσικού αερίου μέσα στον αστικό ιστό για να καλυφθούν οι ανάγκες θέρμανσης και οικιακής χρήσης των κατοίκων.

Ο σχεδιασμός μας προχωράει απρόσκοπτα και για τους μη ενεργειακούς δήμους της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, δηλαδή την Καστοριά, το Άργος Ορεστικό, τους Μανιάκους και τα Γρεβενά, όπου τα έργα κατασκευής δικτύων διανομής φυσικού αερίου θα ξεκινήσουν στο τέλος του 2021 και θα ολοκληρωθούν στο τέλος του 2023.

Βεβαίως, όλα τα παραπάνω έργα θα γίνουν σε συντονισμό με τον ΔΕΣΦΑ που θα προχωρήσει στη δημιουργία σημείων εξόδων φυσικού αερίου από τον αγωγό TAP, στον Περδίκκα Εορδαίας και στην Ποριά απ’ όπου θα ανεφοδιάζονται τα δίκτυά μας.

 

«Καθοριστικός ο ρόλος της ΔΕΔΑ στην ενεργειακή πολιτική του ΥΠΕΝ για απολιγνιτοποίηση της χώρας»

ΕΡ.: Πώς προχωράει ο σχεδιασμός σας για τις υπόλοιπες περιφέρειες;

Ο σχεδιασμός μας για την ανάπτυξη υποδομών φυσικού αερίου στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται σε ώριμο στάδιο. Μετά από χρόνια αδιέξοδων προσπαθειών, το έργο που θα φέρει το φυσικό αέριο στα τρία μεγάλα αστικά κέντρα της περιφέρειας – Πάτρα – Αγρίνιο και Πύργο – μπήκε επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης. Πλέον, είναι θέμα ημερών η έκδοση πρόσκλησης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας προς τη ΔΕΔΑ για την ένταξη και δημοπράτηση του έργου εντός του 2020.

Ο σχεδιασμός μας για τη Δυτική Ελλάδα προβλέπει για την πενταετία 2020-2024 την κατασκευή 208 χιλιομέτρων δικτύου διανομής φυσικού αερίου χαμηλής πίεσης στην Πάτρα, το Αγρίνιο και τον Πύργο που θα καλύπτουν τουλάχιστον 10.000 καταναλωτές.

Είναι μία επένδυση άνω των 43 εκατ. ευρώ που θα καλυφθεί με πόρους του ΕΣΠΑ, καθώς και με ίδια και δανειακά κεφάλαια, αποφέροντας σημαντικά οφέλη στους πολίτες, τις επιχειρήσεις και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Ηπείρου, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την ανάπτυξη υποδομών φυσικού αερίου μέσω των έργων μικρής κλίμακας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (Small Scale LNG).

Το πενταετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΔΕΔΑ περιλαμβάνει την ανάπτυξη δικτύων διανομής στις πόλεις των Ιωαννίνων, της Άρτας, της Πρέβεζας και της Ηγουμενίτσας, μέσω σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου που θα παρέχουν τη δυνατότητα στην περιοχή της Ηπείρου να αποκτήσει πρόσβαση σε φυσικό αέριο.

Τα έργα θα χρηματοδοτηθούν από ίδιους πόρους της ΔΕΔΑ και οι εργασίες προγραμματίζεται να ξεκινήσουν το 2022.

 

ΕΡ.: Με ποια κριτήρια γίνεται η επιλογή των δρόμων όπου θα κατασκευαστούν τα δίκτυα της ΔΕΔΑ;

Τα δίκτυα της ΔΕΔΑ θα καλύψουν σε μεγάλο ποσοστό τις ενεργειακές ανάγκες που έχουν τα νοικοκυριά, αλλά και οι εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις των πόλεων.

Η επιλογή των δρόμων, όπου θα κατασκευαστούν τα δίκτυα, δεν γίνεται αυστηρά με οικονομοτεχνικά κριτήρια, αλλά και με κριτήρια κοινωνικά. Για τον σκοπό αυτό, αξιοποιούνται όλες οι εναλλακτικές δυνατότητες τροφοδοσίας -μέσω του δικτύου του ΔΕΣΦΑ, με τη δημιουργία εξόδων του TAP, μέσω μεταφοράς Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου (CNG) και μέσω μεταφοράς Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG)- ώστε το φυσικό αέριο να φθάσει, με ασφάλεια και αξιοπιστία, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας.

 

ΕΡ.: Με ποιες δράσεις αξιοποιείτε τα υφιστάμενα δίκτυα της εταιρείας μέχρι την έναρξη υλοποίησης του αναπτυξιακού προγράμματος για την περίοδο 2020-2024;

Με στόχο να μην πάει ούτε μια μέρα χαμένη μέχρι την έναρξη των εργασιών των μεγάλων έργων, η ΔΕΔΑ υλοποιεί ένα μεγάλο πρόγραμμα συνδέσεων οικιακών και εμπορικών καταναλωτών με το υφιστάμενο ενεργό δίκτυο φυσικού αερίου. Το πρόγραμμα αυτό έχει συνολικό προϋπολογισμό 900.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από ίδια κεφάλαια της εταιρείας.

Η πρώτη φάση του προγράμματος αφορά στην κατασκευή νέων συνδέσεων καταναλωτών στις πόλεις της Κατερίνης και των Σερρών της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η δεύτερη φάση του προγράμματος συνδέσεων οικιακών και εμπορικών καταναλωτών σε υφιστάμενα ενεργά δίκτυα φυσικού αερίου θα περιλαμβάνει εννέα πόλεις: Χαλκίδα, Λαμία, Θήβα, Κατερίνη, Κιλκίς, Σέρρες, Δράμα, Κομοτηνή και Ξάνθη. Στη φάση αυτή, θα πραγματοποιηθούν, επίσης, επεκτάσεις δικτύων.

 

ΕΡ.: Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζετε στην πορεία υλοποίησης των στόχων σας;

Η υλοποίηση μεγάλων έργων, όπως είναι το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΔΕΔΑ, συνιστά μια σύνθετη και επίπονη διαδικασία. Απαιτεί, μεταξύ άλλων, ιδιαίτερη προσοχή κατά τον σχεδιασμό και την εκτέλεσή του, με σεβασμό στο περιβάλλον και τους κατοίκους, αποτελεσματικές συνεργασίες για την υλοποίηση των απαιτούμενων πρόδρομων έργων, αλλά και διαρκή διάλογο με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Καθήκον μας είναι να διαχειριστούμε αποτελεσματικά αυτές τις προκλήσεις και να ανταποκριθούμε με τον βέλτιστο τρόπο στις ανάγκες που έχει κάθε τοπική κοινωνία.

 

«Για τη ΔΕΔΑ η βιώσιμη ανάπτυξη είναι αλληλένδετη με τον σεβασμό στο περιβάλλον και στην κοινωνία»

ΕΡ.: Η ΔΕΔΑ, ως σύγχρονη εταιρεία, επενδύει στην τεχνολογία;

Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι τεχνολογίες αιχμής αποτελεί βασικό πυλώνα για την αναπτυξιακή πορεία της ΔΕΔΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία μας επενδύει σε καινοτόμες τεχνολογίες και πρωτοποριακά συστήματα πληροφορικής με στόχο την ενίσχυση της αξιοπιστίας και της ασφάλειας των δικτύων διανομής φυσικού αερίου προς όφελος των καταναλωτών.

Είναι ενδεικτικό ότι η ΔΕΔΑ είναι ο μοναδικός διαχειριστής διανομής φυσικού αερίου στην Ελλάδα που τοποθετεί  «έξυπνους» μετρητές σε όλους τους καταναλωτές και χρησιμοποιεί σύστημα τηλεδιαχείρισης για την αξιόπιστη καταγραφή και επεξεργασία των μετρήσεων. Οι «έξυπνοι» μετρητές παρέχουν στους καταναλωτές τη δυνατότητα να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή και με ακρίβεια, μέσω ηλεκτρονικής ένδειξης πάνω στον μετρητή, την κατανάλωση φυσικού αερίου σε πραγματικό χρόνο, επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο, ορθολογική χρήση του φυσικού αερίου και εξοικονόμηση.

 

«Η ΔΕΔΑ επενδύει σε καινοτόμες τεχνολογίες προς όφελος των καταναλωτών και είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που τοποθετεί «έξυπνους» μετρητές στο δίκτυό της» 

ΕΡ.: Ποιά άλλα εργαλεία χρησιμοποιείτε για να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της εταιρείας;

Για να μεγιστοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η τεχνολογία, η ΔΕΔΑ σχεδιάζει την επέκταση των λειτουργιών που θα επιτελεί η πλατφόρμα διαχείρισης μετρήσεων. Αυτός ο σχεδιασμός βασίζεται σε δύο πυλώνες:

1. Την ολιστική διαχείριση των μετρήσεων, από τη μετάδοση των δεδομένων μέχρι την τιμολόγηση και την ενημέρωση των χρηστών του δικτύου διανομής. Κεντρικό ρόλο σε αυτή την μετάβαση θα διαδραματίσει η αναβαθμισμένη ιστοσελίδα της ΔΕΔΑ που τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία. 

2. Την αξιοποίηση των ευφυών μετρητικών συστημάτων προκειμένου να παρακολουθείται απομακρυσμένα και σε πραγματικό χρόνο η κατάσταση όλων των δικτύων της. Για την υλοποίηση αυτού του στόχου, η εταιρεία συνεργάζεται με το Εργαστήριο Οργάνωσης Παραγωγής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο πλαίσιο του έργου «Έξυπνο Δίκτυο Φυσικού Αερίου» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ μέσω της δράσης «Ερευνώ-Καινοτομώ-Δημιουργώ».

 

«Η νέα ψηφιακή εποχή για τη ΔΕΔΑ έχει αφετηρία το www.deda.gr»

ΕΡ.: Μπορείτε να μας δώσετε περισσότερες πληροφορίες για τις δυνατότητες που θα προσφέρει στους πολίτες η νέα ιστοσελίδα της ΔΕΔΑ;

Με αφορμή τον ψηφιακό μετασχηματισμό που έχει ξεκινήσει να υλοποιείται στην εταιρεία μας και πάντα με κύριο γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αποφασίσαμε να ανανεώσουμε την ψηφιακή μας παρουσία επανασχεδιάζοντας την ιστοσελίδα μας.

Η εύκολη και γρήγορη πλοήγηση του χρήστη από κινητές και σταθερές συσκευές, ο μίνιμαλ σχεδιασμός του που είναι απόλυτα εναρμονισμένος με το brand της ΔΕΔΑ, η αρχιτεκτονική του, το εύχρηστο μενού και η κατηγοριοποίηση των υπηρεσιών μας είναι τα βασικά στοιχεία που θα ενισχύσουν την διαδραστική εμπειρία του χρήστη με την εταιρεία μας. 

Ο επισκέπτης στην ιστοσελίδα μας μπορεί με ένα κλικ και ανάλογα την κατηγορία πελάτη που ανήκει (οικιακός, εμπορικός, βιομηχανικός) να κάνει την αίτηση σύνδεσης καθώς και να συμπληρώσει την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Μπορεί να δει πολύ γρήγορα εάν το ακίνητο που ενδιαφέρεται είναι εντός του Δικτύου της ΔΕΔΑ, να υπολογίσει το ποσό που θα εξοικονομήσει εφόσον επιλέξει να χρησιμοποιήσει το φυσικό αέριο, καθώς και να ενημερωθεί για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την σύνδεση του. Επιπλέον, θα μπορεί να βρει όλες τις φόρμες που χρειάζεται και να τις κατεβάσει.

Η νέα ψηφιακή εποχή για την ΔΕΔΑ έχει αφετηρία το www.deda.gr

 

ΕΡ.: Κύριε Τσάκα, κλείνοντας τη συνέντευξη, υπάρχει κίνδυνος ανατροπής του αναπτυξιακού σας προγράμματος από τη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ;

Απολύτως κανένας κ. Κουφάκη. Τα επιχειρησιακά σχέδια των εταιρειών φυσικού αερίου είναι δεσμευτικά για πέντε χρόνια όποιος και να είναι ο ιδιοκτήτης των εταιρειών. Η επικείμενη ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΑ όχι μόνο δεν θα επηρεάσει αρνητικά το πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας, αλλά αντίθετα αναμένεται να δώσει ώθηση για την περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών φυσικού αερίου στη χώρα μας.” 

 

Ακολουθεί η συνέντευξη (επισυναπτόμενο αρχείο) σε μορφή .pdf [ΠΟΛΗ + ΠΟΛΙΤΙΚΗ]

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΟΛΗ + ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Προβολή/κατέβασμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ