05.06.20 | 02:50

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΦΟΡΕΙΣ » Σ.Π.Α.Π.

«Ανάσα» δροσιάς στα δενδρύλλια του Πεντελικού
05.08.13 | 13:10

Ανάσα δροσιάς στα δενδρύλλια του Πεντελικού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο εθελοντικό πότισμα στις αναδασωμένες περιοχές του Πεντελικού, κατά τη χειμερινή περίοδο, από δεκάδες εθελοντές, εκπροσώπους συλλόγων και φορέων, αλλά και εργαζόμενους του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.),την Κυριακή, 4 Αυγούστου 2013, σε συνεργασία με ραδιοτηλεοπτικό σταθμό. 

Παρών στο 2ο ραντεβού της θερινής περιόδου στο Πεντελικό, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., κ. Γιώργος Πατούλης, που μαζί με τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Π.Α.Π. κ. Νικόλαο Τζιλιγκράκη από τον Δήμο Βριλησσίων, την κα. Αγγελική Συνοδινού από τον Δήμο Κηφισιάς και τον κ. Στέφανο Τσιπουράκη από τον Δήμο Αμαρουσίου, καθώς και τον Αντιδήμαρχο Αμαρουσίου κ. Βασίλη Κόκκαλη και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, συνέδραμαν στο έργο για την προστασία και την επιβίωση των χιλιάδων δενδρυλλίων που φυτεύτηκαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Στη δράση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ψαλιδίου Αμαρουσίου «Ζωοδόχος Πηγή» κ. Δημήτρης Θεοχάρης, η Πρόεδρος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού κα. Μαριάνθη Ζερβάκη, ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Λάιος και μέλη του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδας και ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Τσακουμάκης και μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Άνοιξης και ως εκπρόσωπος του ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού, ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Κεραμιτζόγλου.

Σημαντική ήταν επίσης η συμβολή του υπεύθυνου του Κέντρου Επιχειρήσεων του Σ.Π.Α.Π., Νίκου Πατέλη.      

Παραβρέθηκαν επίσης ο Διοικητής του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού κ. Δημήτρης Ραπανάκης, ο Διοικητής του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού κ. Γιάννης Καρακώστας και ο Ανθυποπυραγός του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού κ. Ανδρέας Κλαδής.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, οι συμμετέχοντες στο 2ο εθελοντικό πότισμα του Σ.Π.Α.Π. βρέθηκαν στην περιοχή πέριξ του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και στην Βρύση Καρακαντά, δίνοντας «ανάσα» δροσιάς στα μικρά δέντρα και ολοκληρώνοντας με επιτυχία το έργο που είχε ξεκινήσει με την αναδάσωση των περιοχών αυτών.  

Για το πότισμα των δενδρυλλίων ο Δήμος Αμαρουσίου διέθεσε 1 υδροφόρα και πυροσβεστικά οχήματα, η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Αττικής 2 υδροφόρες, ενώ από 1 υδροφόρα διέθεσαν ο Σ.Π.Α.Π. και οι Δήμοι Σπάτων και Βριλησσίων. 

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., κ. Γιώργος Πατούλης, ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του 2ου εθελοντικού ποτίσματος και ανανεώνει το ραντεβού στο Πεντελικό για το 3ο πότισμα την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013.     
        

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ