08.12.19 | 12:11

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ » ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Με τα αναπτυξιακά έργα στο λιμάνι Κατακόλου ενισχύουμε τις υποδομές κρουαζιέρας»
15.10.14 | 18:50

Με τα αναπτυξιακά έργα στο λιμάνι Κατακόλου ενισχύουμε τις υποδομές κρουαζιέρας

Ένα έργο - σημαία, αίτημα της τοπικής κοινωνίας, αλλά και ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας, σε ένα λιμάνι κομβικής σημασίας για ολόκληρη των χώρα, είναι αυτό που εκτελεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την αναβάθμιση του λιμανιού του Κατακόλου στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, το οποίο περιλαμβάνει την εκτέλεση λιμενικών υποδομών, τη δημιουργία χώρων υποδοχής επισκεπτών, αλλά και τη σύνδεση του λιμανιού με την Εθνική Οδό.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε, σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για το σημαντικό αυτό έργο, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο σημείο, όπου ο ανάδοχος ενημέρωσε για την πορεία των εργασιών.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, έδωσε εντολή στις Υπηρεσίες να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες, ώστε να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί το έργο στην ώρα του και έτσι να καταστεί το Κατάκολο ως ένα κομβικής σημασίας λιμάνι για ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Αυτοψία στις εργασίες του λιμένα

Η εκτέλεση των συμπληρωματικών έργων στο λιμένα Κατακόλου, με α’ υποέργο την επέκταση του παραλιακού κρηπιδώματος έμπροσθεν καταστημάτων και β’ υποέργο την επέκταση του προσήνεμου μώλου και κεντρικού προβλήτα με κατασκευή νησίδας παραβολής, είναι συνολικού προϋπολογισμού 12.464.000 ευρώ.

Το έργο που θα παραδοθεί θα είναι ένας ασφαλής λιμένας που θα μπορεί να εξυπηρετεί και κρουαζιερόπλοια μήκους άνω των 300 μ. και ταυτόχρονα θα γίνεται καλύτερη διαχείριση - εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών που αποβιβάζονται από αυτά. 

Δημιουργία χώρων υποδοχής επισκεπτών

Επιπλέον, προβλέπεται η δημιουργία χώρων υποδοχής επισκεπτών στο λιμάνι Κατακόλου, ένα έργο που έχει προγραμματιστεί να υλοποιηθεί κατά τη νέα Προγραμματική Περίοδο, στο πλαίσιο του Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας 2014 - 2020.

Το έργο αυτό περιλαμβάνει νέα κτίρια υποδοχής, ελέγχου, αναπαλαίωση παλαιών αποθηκών, υπαίθριου θεάτρου, ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου και γενικότερα χερσαίων ζωνών. 

Σύνδεση Κατακόλου με Εθνική Οδό

Το έργο της «Κατασκευής Οδού Λαστέικα - Παράκαμψη Αγίου Ιωάννη - Κατάκολο» εντάχθηκε για συγχρηματοδότηση στο Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας 2007 - 2013, με συνολικό προϋπολογισμό 10.898.640 ευρώ και πρόκειται για την κατασκευή νέας χαράξεως της οδού που συνδέει τον δρόμο Πύργου - Κατακόλου απευθείας με την Εθνική οδό Πατρών - Πύργου - Αρχαίας Ολυμπίας και τον βορειοδυτικό άξονα Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ