23.02.20 | 22:40

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΦΑΙΣΤΟΥ

Το «ανάλγητο πρόσωπο» του Κράτους σε μαθήτρια σχολείου της Φαιστού
15.01.14 | 12:44

Το ανάλγητο πρόσωπο του Κράτους σε μαθήτρια σχολείου της Φαιστού

Με αφορμή τη μετάθεση εκπαιδευτικού από το Δημοτικό Σχολείο Βοριζίων του Δήμου Φαιστού, προς άλλο σχολείο του Νομού Ηρακλείου, και την επιστολή της Δημάρχου Φαιστού, Μαρίας Πετρακογιώργη - Ανυφαντάκη, προς τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, για άλλη μία φορά έρχονται στο «προσκήνιο» τα μεγάλα προβλήματα στον χώρο της Εκπαίδευσης, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση και κάτι άλλο. Το «ανάλγητο πρόσωπο» του Κράτους ή η αδιαφορία κάποιων, μιας και στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτά μαθήτρια με φυσικά και κατά συνέπεια μαθησιακά προβλήματα και ενώ δικαιούται την παροχή γνώσης από εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης - ελλείψει αυτού - η γνώση και μάθηση παρέχεται από τη δασκάλα της τάξης!

Η επιστολή

«Θέμα: Έλλειψη σε εκπαιδευτικό προσωπικό

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με ιδιαίτερη αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια να αποχωρήσει μια εκπαιδευτικός από το Δημοτικό Σχολείο Βοριζίων του Δήμου Φαιστού, προς άλλο σχολείο του Νομού Ηρακλείου, προκειμένου να καλύψει  τα πολλαπλά κενά που υπάρχουν.

Το Δημοτικό Σχολείο Βοριζίων είναι ένα ορεινό σχολείο του Δήμου μας είναι 4/θέσιο συν ολοήμερο με πάνω από 60 μαθητές. Για το λόγο αυτό η κατανομή των μαθητών ανά τάξη δεν επιτρέπει να αποχωρήσει ΚΑΝΕΝΑΣ εκπαιδευτικός, τη στιγμή μάλιστα που το Υπουργείο έχει εγκαταλείψει το παραπάνω σχολείο, όπως και τόσα άλλα σχολεία του Δήμου μας.

Συγκεκριμένα:

· Το σχολείο Βοριζίων, ενώ είναι 4/θέσιο δεν είχε ΠΟΤΕ γυμναστή ή ξένη γλώσσα ή ολοήμερο τμήμα, ούτε και φέτος.

· Στο σχολείο φοιτά μαθήτρια που βάσει γνωμάτευσης του ΚΕΔΔΥ Ηρακλείου, θα έπρεπε να είχε εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης και που η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου δεν φρόντισε να στείλει. Συγκεκριμένα ενώ είναι κωφάλαλη παρακολουθεί μάθημα σε κανονική τάξη, με μόνο στήριγμα τη δασκάλα της τάξης της.

Από αυτό το σχολείο που χρειάζεται ακόμα 3 εκπαιδευτικούς για να μπορεί να λειτουργήσει υποτυπωδώς, ζητά η Υπηρεσία σας να αποχωρίσει ένας εκπαιδευτικός και να καλύψει κενά σε άλλα σχολεία.

Εν κατακλείδι σας ενημερώνουμε ότι:

· Η Δημοτική Αρχή και η τοπική κοινωνία Βοριζίων ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ την περαιτέρω υποβάθμιση του σχολείου. Δεν πρόκειται να αφήσουμε να φύγει κανένας εκπαιδευτικός από το Δημοτικό Σχολείο Βοριζίων.

· Ζητούμε ΑΜΕΣΑ να καλυφθούν τα κενά στο Δημοτικό Σχολείο Βοριζίων (Παράλληλης Στήριξης, Αγγλικών και Γυμναστικής).

Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί και δεν θα επιτρέψουμε αυθαίρετες ενέργειες που υποβαθμίζουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας. Σας γνωρίζουμε επίσης, ότι με μεγάλο κόπο μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές ανάγκες των σχολείων, καθώς οι περικοπές στους κρατικούς πόρους αγγίζουν έως και το 70%.

Με την παραπάνω επιστολή, σας τονίζουμε πάλι ότι το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται στην περιοχή μας, είναι εις βάρος των μαθητών, των γονέων και ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, που βιώνουν καθημερινά την αδιαφορία της πολιτείας. Ως Δημοτική Αρχή Φαιστού δίνουμε προτεραιότητα στον τομέα της παιδείας και για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε όπως προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ενίσχυση των σχολικών μονάδων στο Δήμο μας.

Με εκτίμηση,

      Η Δήμαρχος Φαιστού,

Μαρία Πετρακογιώργη - Ανυφαντάκη»

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ