28.01.20 | 12:22

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

Ανακοίνωση του Δήμου Τρικκαίων για το ατύχημα του Λεωφορείου Χωρίς Οδηγό
26.11.15 | 18:17

Ανακοίνωση του Δήμου Τρικκαίων για το ατύχημα του Λεωφορείου Χωρίς Οδηγό

«Η ασφάλεια και τα γρήγορα αντανακλαστικά των συστημάτων, είναι το πρώτο άμεσο "κέρδος" του σημερινού συμβάντος με το πιλοτικό πρόγραμμα για το "Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό". Διότι αμέσως μόλις αυτό παρέκκλινε της πορείας του για ελάχιστα εκατοστά, το όχημα ακινητοποιήθηκε με βάση τον προγραμματισμό του και τα συστήματα ασφαλείας». 

Αυτό διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Τρικκαίων, σε συνέχεια του ατυχήματος, που είχε το πρωί της Πέμπτης, το «Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό».

Επισημαίνεται ότι, το όχημα δεν συγκρούστηκε με κανένα αντικείμενο, δεν ήλθε σε επαφή με κανέναν πολίτη, δεν χτύπησε πουθενά. 

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του ο δήμος, στη διάρκεια του συμβάντος – που διήρκησε ελάχιστα δευτερόλεπτα – υπήρχε χειριστής στο όχημα, κατάλληλα εκπαιδευμένος για να το ακινητοποιεί σε περίπτωση απώλειας ελέγχου. «Αυτός ο χειριστής βρίσκεται στο όχημα καθημερινώς, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και σε κάθε δρομολόγιο». 

«Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα, εξάλλου, το έχουν ήδη επισκεφτεί και έχουν ταξιδέψει με το Λεωφορείο, εκατοντάδες παιδιά και πολίτες, από τις 10 Νοεμβρίου - ημέρα πραγματοποίησης των εγκαινίων - μέχρι σήμερα. 

Ο Δήμος Τρικκαίων και όλοι οι συντελεστές της κοινοπραξίας του πρωτοπόρου προγράμματος CityMobil2, συνεχίζουν να λαμβάνουν όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται από τον νόμο και τα οποία απαιτούνται, προκειμένου να συνεχιστεί - όπως συνέβαινε μέχρι τώρα - η απρόσκοπτη και συνεχής λειτουργία του "Λεωφορείου Χωρίς Οδηγό". 

Το παγκόσμιας εμβέλειας αυτό πιλοτικό πρόγραμμα αποτελεί το επόμενο βήμα της τεχνολογίας και είναι αυτονόητο ότι, λόγω της φύσης του, εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Για τον λόγο αυτόν, εξάλλου, οι αρμόδιοι μηχανικοί ήδη εξετάζουν σε βάθος τα αίτια της ελάχιστης αυτής απόκλισης από την πορεία του οχήματος. Οι δε απαραίτητες δοκιμές συνεχίζονται και στη διάρκεια της μεγαλύτερης Χριστουγεννιάτικης γιορτής στη χώρα, στον 5ο Μύλο των Ξωτικών, καθώς από την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 τα Τρίκαλα υποδέχονται με χαμόγελο τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από Ελλάδα και Εξωτερικό», συμπληρώνει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Τρικκαίων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ