28.01.20 | 13:30

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Ανακαινίστηκε το νεοκλασικό κτίριο του “Συγγρού”
13.08.13 | 08:27

Ανακαινίστηκε το νεοκλασικό κτίριο του Συγγρού

Ένα όνειρο τριών δεκαετιών για τους πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Κατοχής έγινε πραγματικότητα, αφού δόθηκε για πολιτιστική χρήση, το ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο του “Συγγρού”. 

Το έργο προϋπολογισμού 400.980 €, δημοπρατήθηκε με έκπτωση 54,12 % και χρηματοδοτήθηκε από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με τη συμβολή του πρώην Υπουργού Θάνου Μωραΐτη. 

Πραγματοποιήθηκε γενική επισκευή, με προτεραιότητα στη στέγη του κτιρίου, η οποία στο πέρασμα του χρόνου έχει καταρρεύσει, με συνολική αντικατάσταση σε παράθυρα και πόρτες, διατήρηση της διακόσμησης των δαπέδων και αμιγή προστασία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του κτιρίου.

Παρουσία πολλών Κατοχιανών και σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Παναγιώτη Κατσούλη, τον Πρόεδρο της Δ.Ε. Κατοχής, Γιάννη Ρόμπολα και τους Πρόεδρους της πρώην Κοινότητας Κατοχής.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης, έκανε λόγο για τις «Κασσάνδρες» που διαψεύδονται καθημερινά και αναφέρθηκε στα έργα ύψους ενός εκατ. € που εκτελούνται στην Κατοχή, καθώς και σ’ εκείνα (ΕΠΑΛ, Αποχέτευση Λυμάτων), ύψους 3,5 εκατ. € που δημοπρατούνται εντός του Σεπτεμβρίου. 

«Έργα με τα οποία αφενός μεν επιλύονται μακροχρόνια προβλήματα των κατοίκων και αφετέρου με την ολοκλήρωση του  “Συγγρού” καθώς και της μελέτης ανάταξης του Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων, καθιστούν την Κατοχή σημαντικό πολιτιστικό πόλο για ολάκερο το διευρυμένο δήμο» όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ