20.05.19 | 07:37

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Να αναγνωρίζονται ως ΠΕ οι ΤΕ Βρεφονηπιοκόμοι ζητά η ΔΑΣ - ΟΤΑ
05.12.18 | 08:47

Να αναγνωρίζονται ως ΠΕ οι ΤΕ Βρεφονηπιοκόμοι ζητά η ΔΑΣ - ΟΤΑ

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ στηρίζει «το δίκαιο αίτημα» των εργαζομένων ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων που εργάζονται στους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς (ανεξάρτητα από σχέση εργασίας) και υποστηρίζει ότι, πρέπει να υπάρξει άμεση έναρξη της διαδικασίας πλήρους αντιστοίχισης και ισοτιμίας των πτυχίων τους με τα νέα πανεπιστημιακά «όπως συνέβη σε αντίστοιχες περιπτώσεις πανεπιστημιοποίησης στο παρελθόν».

«Η αναβάθμιση και ανωτατοποίηση των σπουδών ήταν ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα των βρεφονηπιοκόμων και δεν πρέπει να επιτραπεί να δημιουργηθούν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων. Πρέπει να καταργηθούν οι κατηγορίες πτυχίων και αποφοίτων. Να υπάρχει ένα και μοναδικό πτυχίο, πανεπιστημιακού επιπέδου, σε κάθε επιστημονικό αντικείμενο με ενιαία, κοινά προγράμματα σπουδών στις αντίστοιχες σχολές.

Τα χιλιάδες παιδιά που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς καθώς και τα χιλιάδες που έμειναν απέξω αναδεικνύουν την σημαντικότητα του ρόλου τόσο των παιδικών σταθμών αλλά όσο και των παιδαγωγών που εργάζονται σε αυτούς. Με το έργο τους προωθούν αδιαμφισβήτητα την ομαλή ανάπτυξη των παιδιών και στηρίζουν τις οικογένειες τους στο μεγάλωμά τους. Σε αυτό είναι δεδομένο ότι θα συμβάλλει και η υψηλή επιστημονική τους κατάρτιση», ολοκληρώνει.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ