05.06.20 | 19:13

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αναβλήθηκε η μετατροπή “παρατασιούχων” Δήμου σε αορίστου χρόνου
21.09.19 | 12:41

Αναβλήθηκε η μετατροπή παρατασιούχων Δήμου σε αορίστου χρόνου

Μετά την αναβολή του Δήμου Ν. Σμύρνης, που πρώτο έγραψε το epoli.gr αναβλήθηκαν οι αγωγές για τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και για “παρατασιούχους” του Δήμου Βύρωνα, σύμφωνα με ενημέρωση του Σωματείου Εργαζομένων.

«Ο αγώνας για μόνιμη σταθερή εργασία για όλους με αξιοπρεπή μισθό συνεχίζεται.

Αναβολή της εκδίκασης και των δυο κύριων αγωγών που είχαν στόχο  την  μετατροπή της εργασιακής  σχέσης σε αορίστου χρόνου, των 19  συμβασιούχων – “πρατηριούχων ” του Δήμου Βύρωνα, ζήτησαν οι δικηγόροι την Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου. Η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τον Φεβρουάριο 2020.                                                 

Με την αναβολή παρατείνεται η αγωνία και η αβεβαιότητα των 19 συμβασιούχων – “πρατηριούχων ”, σε ένα πολιτικό περιβάλλον που γίνεται όλο και πιο δυσμενέστερο για την μετατροπή των συμβάσεων τους σε Αορίστου Χρόνου.

Υπενθυμίζουμε ότι, οι εν λόγω εργαζόμενοι, εργάζονται στο Δήμο 3-3.5 χρόνια, καλύπτουν πάγιες και καθημερινές ανάγκες και παραμένουν μέχρι σήμερα στην εργασία με ασφαλιστικά μέτρα.

Μετά από παρεμβάσεις του σωματείου το δημοτικό συμβούλιο με απόφαση  του στηρίζει το αίτημα για την μετατροπή των συμβάσεων σε αόριστου χρόνου κάτι που δεσμεύτηκε να στηρίξει και η δημοτική αρχή, παρά τις αρχικές της αντιρρήσεις.

Το σωματείο των εργαζομένων θα συνεχίσει και θα εντείνει τον αγώνα για  μόνιμη σταθερή εργασία για όλους και να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις και η εκ περιτροπής εργασία. Για την μετατροπή των συμβάσεων σε αόριστου χρόνου των συγκεκριμένων παρατασιούχων, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δήμο Βύρωνα», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ