18.07.19 | 01:27

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αμετάβλητα τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017 - Νέο σχέδιο του ΥΠ.ΟΙΚ.
18.11.16 | 14:06

Αμετάβλητα τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017 - Νέο σχέδιο του ΥΠ.ΟΙΚ.

Αμετάβλητα θα μείνουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017, καθώς αφού ελήφθησαν υπόψη από το Υπουργείο Οικονομικών όλα τα τρέχοντα δεδομένα και οι ανάγκες της αγοράς για σταθερότητα και ασφάλεια, κρίθηκε σκόπιμο να μην γίνουν αυτήν τη στιγμή βεβιασμένες τροποποιήσεις, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο, οι αρμόδιες Υπηρεσίες έχουν ήδη ξεκινήσει την επεξεργασία των δεδομένων για τη δημιουργία μίας εφαρμογής, που θα επιτρέπει τον υπολογισμό των τελών εξειδικευμένα για κάθε όχημα, με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων και αντίστοιχων συντελεστών (π.χ. με αυτόματη μείωση του ύψους των τελών ανά έτος με τη χρήση σχετικού συντελεστή παλαιότητας).

Οι παράγοντες του Υπουργείου αναφέρουν ότι, με τις συγκεκριμένες αλλαγές:

- Θα καλυφθεί η ανάγκη για την υιοθέτηση και εφαρμογή ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού του ύψους των τελών κυκλοφορίας.

- Θα αρθούν οι αδικίες του τρέχοντος εφαρμοζόμενου συστήματος σε μεγάλο βαθμό.

- Το νέο σύστημα θα εξυπηρετήσει τον πολιτικό στόχο, ο οποίος είναι η δικαιότερη και αντιπροσωπευτικότερη κατανομή των βαρών στους πολίτες της χώρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ