07.05.21 | 10:34

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ » ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Στα άκρα οι σχέσεις Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Καλαμάτας
06.12.13 | 12:10

Στα άκρα οι σχέσεις Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Καλαμάτας

Μετά τον καβγά για την ευθύνη καθαρισμού του ποταμού Άρι [σχετικά ΕΔΩ], Περιφέρεια Πελοποννήσου και Δήμος Καλαμάτας βρίσκονται πάλι αντιμαχόμενοι, αυτή τη φορά με πεδίο σύγκρουσης τη διαχείριση των απορριμάτων στην Πελοπόννησο και αναφορές σε ποντικούς που... πνίγονται ή... πιάνονται στη φάκα! 

Στην τελευταία συνεδρίαση του Φο.Δ.Σ.Α. Πελοποννήσου, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ζήτησε την απεμπλοκή της Περιφέρειας από τη δράση της διαχείρισης των απορριμμάτων, κάτι που προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Αντιπεριφερειάρχου Ανάπτυξης, Κωνσταντίνας Νικολάκου:

«Ο Δήμαρχος Καλαμάτας θυμίζει σήμερα τον ποντικό που μπήκαν νερά στην φωλιά του και έντρομος πετάχτηκε έξω από την τρύπα του», σχολιάζει χαρακτηριστικά η κα. Νικολακάκου και συμπληρώνει: 

«Συμμετέχοντας στη συνεδρίαση του Φο.Δ.Σ.Α., ο κ. Νίκας ξεκαθάρισε ότι, η μόνη του έγνοια είναι να βγάλει από τη μέση την Περιφέρεια Πελοποννήσου και να αναλάβει ο ίδιος τις συνομιλίες με την εταιρεία και τους εκπροσώπους της. 

Ξεκαθαρίζουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία εκκίνησε αυτό το σχέδιο διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, σε μια στιγμή που κανείς δεν το πίστευε και το φέρνει σήμερα σε πέρας, δεν ενδιαφέρεται καθόλου να μιλάει με τις εταιρείες και τους εκπροσώπους τους. 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ήταν, είναι και θα είναι παρούσα για να διαφυλάξει τα συμφέροντα των Πελοποννησίων πολιτών. 

Το ρόλο του διαπραγματευτή και του μεσολαβητή τον αφήνουμε σε άλλους, που έχουν σημαντική εμπειρία σε αυτόν τον τομέα, με την υποσημείωση ότι οι ποντικοί που δεν ξέρουν κολύμπι τελικώς ή πνίγονται ή πιάνονται στην φάκα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ