14.04.21 | 17:42

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Ακόμη δύο Δήμοι στο "πλευρό" των συμβασιούχων [Τα Ψηφίσματα]
22.06.17 | 10:00

Ακόμη δύο Δήμοι στο πλευρό των συμβασιούχων [Τα Ψηφίσματα]

Στο δίκαιο αγώνα των προς απόλυση ή και ήδη απολυμένων σε κάποιες περιπτώσεις συμβασιούχων –“παρατασιούχων” Δήμων, συμπαρίστανται ολοένα και περισσότερα Δημοτικά Συμβούλια, με την έκδοση Ψηφισμάτων όχι απλά στήριξης, αλλά και αιτήματος παραμονής στην εργασίας τους και με τη μορφή αορίστου χρόνου.

Έτσι, τα Δημοτικά Συμβούλια Ελευσίνας και Λεβαδέων “προχώρησαν”, ομόφωνα, στην έκδοση αντίστοιχων Ψηφισμάτων, τονίζοντας για τους συμβασιούχους:

 

Το Ψήφισμα του Δήμου Λεβαδέων

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων κατά τη συνεδρίασή του, την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

“Στον Δήμο Λεβαδέων εργάζονται στον τομέα της Καθαριότητας 6 εργαζόμενοι με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου που οι συμβάσεις τους παρατάθηκαν διαδοχικά. Οι εν λόγω εργαζόμενοι δεν ήρθαν στον Δήμο μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες, αλλά μέσα από τον δρόμο της μακροχρόνιας ανεργίας τους και διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Εργάζονται στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας και πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να κρατήσουν την πόλη καθαρή. Καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου και εξυπηρετούν τις αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση για την μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους, σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, που εξυπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ο Δήμος Λεβαδέων υπερασπίζεται την μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, ώστε να λήξουν παρόμοια φαινόμενα εργασιακής ομηρίας και αβεβαιότητας.”

 

Το Ψήφισμα του Δήμου Ελευσίνας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας, που συνήλθε την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, μετά από πρόσκληση της Προέδρου, παρόντος του Δημάρχου Γιώργου Τσουκαλά, συζήτησε το 1ο έκτακτο θέμα «Λήψη απόφασης για την έκδοση ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ υπέρ της μονιμοποίησης των συμβασιούχων» και μετά από εμπεριστατωμένη συζήτηση, αποφάσισε, ομόφωνα, την έκδοση του παρακάτω Ψηφίσματος:

  • “To Δημοτικό Συμβούλιο ζητά από την Κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε περιθώριο, ώστε οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι που παρατάθηκαν οι συμβάσεις τους με νομοθετικές ρυθμίσεις, να παραμείνουν στις θέσεις τους έως τις 31/12/2017 - όπως αρχικά είχε προβλεφθεί - και να διασφαλίσει την ακώλυτη καταβολή της μισθοδοσίας τους.
  • Να προχωρήσει η Κυβέρνηση άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση για την μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους, που εξυπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
  • Ο Δήμος Ελευσίνας θα υπερασπίζεται τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους του εργαζόμενους, ώστε να λήξουν παρόμοια φαινόμενα εργασιακής ομηρίας και αβεβαιότητας.

Το παρόν Ψήφισμα να σταλεί:

  • Στην Υπουργό Εργασίας κα. Έφη Αχτσιόγλου
  • Στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη
  • Στην ΚΕΔΕ
  • Στην ΠΕΔΑ
  • Στην ΠΟΕ-ΟΤΑ
  • Στον Τοπικό και Ημερήσιο Τύπο”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ