25.09.20 | 21:58

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ

Ακόμα μία αποχώρηση - ''πλήγμα'' για τον Δήμαρχο Μεταμόρφωσης
31.10.13 | 18:32

Ακόμα μία αποχώρηση - \πλήγμα\ για τον Δήμαρχο Μεταμόρφωσης

Την αποχώρησή του από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Μεταμόρφωσης έκανε γνωστή με επιστολή του, ο πρώην Αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Νάστος. 

Πρόκειται για ακόμα ένα σημαντικό στέλεχος της Παράταξης ''Νέα Πορεία'' του Δημάρχου της πόλης, Μιλτιάδη Καρπέτα, που διατυπώνει την έντονη διαφωνία του με την πολιτική και τον τρόπο διοίκησης του Δήμου.

Αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης ο κ. Νάστος:

«Κύριε Πρόεδρε,

Με την επιστολή μου αυτή σας γνωστοποιώ την αποχώρησή μου από τη δημοτική ομάδα της Νέας Πορείας.

Σας είναι γνωστό ότι έχω διαφοροποιήσει τη θέση μου για τον τρόπο διοίκησης του Δήμου μας εγκαίρως και εγκαίρως έχω εκφράσει τις αντιρρήσεις και διαφωνίες μου, καταθέτοντας παράλληλα και συγκεκριμένες προτάσεις μου. 

Στα προσυμβούλια της παράταξης συχνά ανέφερα ότι ή θα ασκήσουμε ουσιαστική διοίκηση στο Δήμο, με αποτελεσματικές παρεμβάσεις, ή θα καταρρεύσουμε ως παράταξη και o Δήμος μας θα σέρνεται στην αναποτελεσματικότητα και στην αδράνεια.

Οι εκφρασμένες μου αντιρρήσεις και διαφωνίες θεωρώ ότι δεν συνιστούσαν στείρα αρνητική κριτική, αφού παράλληλα κατέθετα και συγκεκριμένες προτάσεις για ένα διαφορετικό τρόπο διαχείρισης του Δήμου, πλην όμως δεν εισακούσθηκαν.

Παρότι έδωσα τη μάχη μου μέσα στην παράταξη καθ΄ όλο το διάστημα που αυτή είχε εκλεγεί να διοικεί το Δήμο κι αφού κάθε άλλο παρά τον διοικούσε, αφήνοντάς τον να παραπαίει σαν ακυβέρνητο καράβι, οδηγήθηκα, εκ των πραγμάτων, στο να αποστασιοποιηθώ ουσιαστικά επί ένα εξάμηνο από τα δρώμενα της δημοτικής ομάδας.

Σήμερα, μετά λύπης μου, παρατηρώ ότι, παρά τις εκφρασμένες διαφωνίες μου και προτάσεις, παρά την αποστασιοποίησή μου, παρά τις αποχωρήσεις μελών της παράταξης, παρά την απογοήτευση που εκφράζεται από τους δημότες για την αναποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής, το μήνυμα δεν ελήφθη.

Δεν άλλαξε απολύτως τίποτα, ούτε καν έγινε κάποια προσπάθεια ουσιαστικής διαχείρισης του Δήμου και η δημοτική ομάδα βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. 

Κατόπιν αυτών δηλώνω ότι, με τις συγκεκριμένες συνθήκες, δεν μπορώ πλέον να συμμετέχω στη δημοτική ομάδα και αποχωρώ. 

Αποχωρώ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα στηρίξω εκείνες τις λύσεις των προβλημάτων οι οποίες προτείνονται από τη δημοτική ομάδα και θεωρώ ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, επειδή πάνω από οποιαδήποτε ομάδα τοποθετώ το κοινό καλό και το συμφέρον του τόπου». 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ