19.04.21 | 12:45

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

3Κ: Αίτηση θεραπείας - Επιλαχόντες - Δυνατότητα αλλαγής επιλογών προτίμησης
19.06.19 | 19:03

3Κ: Αίτηση θεραπείας - Επιλαχόντες - Δυνατότητα αλλαγής επιλογών προτίμησης

Τo epoli.gr όπως και με την δημοσιοποίηση της Προκήρυξης, όσο και με τη γνωστοποίηση των οριστικών πινάκων της, προχωρά στην παράθεση απαντήσεων, ερωτήσεων υποψηφίων, μη επιτυχόντων της 3Κ και τις 8.500 μόνιμες θέσεις Καθαριότητας σε ανταποδοτικές υπηρεσίες Δήμων.

Οι ερωτήσεις που δέχεται το epoli.gr απαντώνται προσωπικά στην περίπτωση που αφορά εξατομικευμένη περίπτωση και με άρθρο, όταν αποτελούν γενικότερη.

Ζητούμε την κατανόηση των αναγνωστών. Ο αριθμός των ερωτήσεων, καθημερινά, είναι μεγάλος.

Επίσης, η ευθύνη της απάντησης - κάτι που το epoli.gr πράττει με δική του πρωτοβουλία, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους υποψηφίους - απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να δείτε το Α' μέρος ερωτήσεων - απαντήσεων υποψηφίων, ΕΔΩ το Β', ΕΔΩ το Γ', ΕΔΩ το Δ’ και ΕΔΩ το Ε’ ή βλ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ.

 

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΕΡ.: Καλησπέρα. Στην 3Κ ήμουν επιτυχών στην κατηγορία ΔΕ χειριστής μηχανημάτων και στα οριστικά είμαι απορριπτέος με καμία εικοσαριά κωδικούς που ούτε καν τους έχω δηλώσει στην αίτηση μου. Τι μπορεί να έχει γίνει; Σε μένα θα στείλει αιτιολογία το ΑΣΕΠ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

«Εφόσον ήσασταν στους προσωρινούς πίνακες και τώρα εμφανίζεστε ως απορριπτέος θα λάβετε ενημέρωση. Για τη διόρθωση λαθών -ειδικά τόσο προφανών όσο αυτά που αναφέρετε- θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση θεραπείας.»

 

ΕΡ.: Καλημέρα σας, έλαβα μέρος στην προκήρυξη 3Κ/2018 σαν οδηγός ΔΕ. Στα προσωρινά αποτελέσματα ήμουν επιτυχών. Στα οριστικά αποτελέσματα ήμουν στους απορριπτέους. Ο λόγος διότι είχα προσκομίσει ανανέωση από τα ΚΕΠ στις 28/12/2017. Το δίπλωμα έληγε στις 16/1/2018, η ανανέωση έγινε 2/1/18 μου είπαν ότι δεν δέχονται βεβαίωση από ΚΕΠ αλλά δυστυχώς μένω σε νησί και δεν έχουμε αυτήν την πολυτέλεια διότι έρχεται 1 υπάλληλος μια ή 2 φορές τον μήνα και το δίπλωμα μου ήρθε 17/4/18. Επίσης, μου έβαλαν έλλειψη τίτλου σπουδών τον οποίο είχα καταθέσει και το βρήκαν τελικά. Σας ευχαριστώ πολύ.

«Θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση θεραπείας, στην οποία να αναφέρετε όλα τα παραπάνω.»

 

ΕΡ.: Μια ερώτηση. Όταν δήλωνες τις θέσεις υπήρχε κάπου ότι μπορείς να αλλάξεις θέση; Αν ήταν όλοι τότε θα δήλωναν σε απομακρυσμένες περιοχές θα έμπαιναν και θα ζητούσαν αλλαγή θέσεις. Που διάβασα την προκήρυξη, πουθενά δεν έλεγε κάτι τέτοιο. Επίσης τους επιλαχόντες γιατί δεν τους βάζουν σε κενές θέσεις; Σας ευχαριστώ.

«Όχι δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής των επιλογών προτίμησης. Οι επιλαχόντες θα τοποθετηθούν στις κενές θέσεις που θα προκύψουν όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία των διορισμών.»

 

ΕΡ.: Καλησπέρα. Ήμουν στους επιτυχόντες στους προσωρινούς πίνακες της 3Κ. Στα οριστικά με απέρριψαν για μη καταβολή παραβόλου (έκανα έκδοση παραβόλου ηλεκτρονικά και στο χαρτί που εκδόθηκε έγραφε ότι η συναλλαγή σας εκτελέστηκε επιτυχώς και έμεινα με την εντύπωση ότι πληρώθηκε. Έπρεπε να ξαναμπώ στο λογαριασμό για πληρωθεί). Στην ουσία έστειλα ένα απλήρωτο παράβολο... Τι γίνεται σ’ αυτή την περίπτωση;

«Το απλήρωτο παράβολο ακυρώνεται μετά την πάροδο του χρονικού διαστήματος που αναφέρεται στο σώμα του. Κατά συνέπεια δεν βάλατε παράβολο, πράγμα που δεν διορθώνεται. Το μόνο που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να υποβάλετε μία αίτηση θεραπείας, με την οποία να εξηγήσετε το σφάλμα σας και ότι αυτό έγινε εκ παραδρομής, ελπίζοντας ότι το ΑΣΕΠ θα κάνει δεκτό τον ισχυρισμό σας.»

 

ΕΡ.: Καλησπέρα. Θέλω να ρωτήσω το εξής. Ήμουν επιτυχούσα στην 3Κ/2018 στην πρώτη επιλογή μου με τους προσωρινούς και στους οριστικούς ήμουν εκτός γιατί δεν μου μέτρησαν την ειδική εμπειρία. Εργαζόμουν 4 χρόνια ως ειδικός συνεργάτης σε ΟΤΑ και είχα διαβάσει κάπου μέσα σε νόμο που υπάρχει στην προκήρυξη ότι αν δεν είναι σε ανταποδοτικές υπηρεσίες η προϋπηρεσία, τότε μετράει το 1/3. Ισχύει αυτό; Έχω πιθανότητες με την αίτηση θεραπείας; Ευχαριστώ

«Όχι, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται. Η ειδική εμπειρία των 17 μορίων ανά μήνα και έως συνολικά 24 μήνες προβλέφθηκε από το ά. 24 του ν. 4479/2017 για όσους είχαν απασχοληθεί στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας των Ο.Τ.Α.»

 

ΕΡ.: Καλησπέρα. Θα ήθελα παρακαλώ να σας κάνω την εξής ερώτηση. Είμαι δόκιμη υπάλληλος με ΦΕΚ διορισμού τον Μάιο του 2018 στην προκήρυξη 7Κ/2016. Είμαι και επιτυχούσα στα τελικά αποτελέσματα της 3Κ. Εάν με καλέσει ο νέος φορέας για πρόσληψη, ισχύει η παρ.3 στο άρθρο 35 του 3528/07 δεδομένο του ότι ο νέος φορέας είναι ΝΠΙΔ και η σύμβαση θα είναι αορίστου χρόνου; Βγαίνει ΦΕΚ και στους αορίστου χρόνου υπάλληλους των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου όπως είναι οι Δ.Ε.Υ.Α; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

«Δεν μπορείτε να κατέχετε ταυτόχρονα δύο θέσεις στο δημόσιο, συμπεριλαμβανομένων και των Ο.Τ.Α. Επομένως, πριν διοριστείτε (έστω και ως αορίστου χρόνου) θα πρέπει να παραιτηθείτε από τη θέση που κατέχετε.»

 

 

* Σε συνεργασία με το Δικηγορικό Γραφείο «Λάμπρος Σ. Ντουματσάς & Συνεργάτες», Πανεπιστημίου 42, 106 79 Αθήνα, Τηλ. 210 3631640, 210 3641468

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ