21.09.19 | 18:09

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ - ΠΕΥΚΗΣ

Τα αιτήματα του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης στον αν. Υπουργό ΠΕΚΑ Ν. Ταγαρά
10.11.14 | 12:02

Τα αιτήματα του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης στον αν. Υπουργό ΠΕΚΑ Ν. Ταγαρά

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκο Ταγαρά, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης - Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχει με στελέχη της κεντρικής εξουσίας για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου, την περασμένη Παρασκευή.

Κατά την διάρκεια της συνεργασίας τους, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις εκκρεμείς υποθέσεις προς υλοποίηση που έχει το Υπουργείο απέναντι στον Δήμο, αλλά και στην ένταξη νέων μελετών και έργων προς χρηματοδότηση στα Προγράμματα Δημοσίων Επενδύσεων.

Αρχικά, αναφέρθηκε στο έργο ανάπλασης και προστασίας της παραρεμάτιας περιοχής της Πύρνας από την οδό Λύρας έως την Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, που προωθείται σε συνεργασία με τους Δήμους Κηφισιάς και Μεταμόρφωσης και έχει υποβληθεί στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ βρίσκεται στην διαδικασία υπογραφών για ΦΕΚ. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο αξιοποίησης του πρασίνου της περιοχής, με σκοπό την δημιουργία συνθηκών περιπάτου και αναψυχής για όλους τους κατοίκους.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην ένταξη εντός σχεδίου πόλης της περιοχής, που βρίσκεται στα σύνορα με τον Δήμο Μεταμόρφωσης, στην Δημοτική Ενότητα Λυκόβρυσης, ώστε να διανοιχτούν οι οδοί που θα εξυπηρετούν την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων, που διέρχονται από την Εθνική Οδό μέσα από την Βιομηχανική ζώνη και όχι από την οικιστική περιοχή.

Επιπρόσθετα, ο Δήμαρχος ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό την έγκριση χωροθέτησης και λειτουργίας υπόγειου χώρου στάθμευσης στην κεντρική πλατεία της Πεύκης, συνολικής χωρητικότητας 153 θέσεων Ι.Χ. 

Ακόμη αναφέρθηκε στον χαρακτηρισμό του Δάσους Μορελλά, ως εκτός σχεδίου πόλης δασική έκταση.

Τέλος, συζήτησε την δυνατότητα ένταξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λυκόβρυσης στο Πρόγραμμα "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ II", με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και την καλύτερη διαχείριση των ενεργειακών πόρων των Δημοτικών κτιρίων και υποδομών του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ