21.04.21 | 14:35

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ » ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Αισιόδοξα στην ITB Berlin 2014 η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
13.03.14 | 10:29

Αισιόδοξα στην ITB Berlin 2014 η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Έντονη ήταν η παρουσία των νησιών του Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ελλάδας, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB Berlin 2014, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 5-9 Μαρτίου 2014 στο Βερολίνο. 

Η ITB αποτελεί την κορυφαία έκθεση τουρισμού, παγκοσμίως, με συμμετοχές που ανήλθαν για το 2013 στις 188 χώρες και τους 10.086 εκθέτες. Την έκθεση επισκέφτηκαν 110.000 επαγγελματίες, 6.000 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, από 80 χώρες, ενώ το κοινό που επισκέφτηκε τα περίπτερα ξεπέρασε τα 60.000 άτομα.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αποτέλεσε μία από τις περιοχές που είχαν επιλεγεί από τον ΕΟΤ για ιδιαίτερη προβολή, έπειτα από πρωτοβουλία της Υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη και σαν αποτέλεσμα των προηγούμενων επαφών της με τον Αντιπεριφερειάρχη, Αντώνη Γιαννάκη και με φορείς του τουρισμού του Βορείου Αιγαίου.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού από τη Λέσβο, τη Σάμο και τη Χίο, που συμμετείχαν στην αποστολή πραγματοποιούσαν κάθε μέρα παρουσίαση των νησιών του Βορείου Αιγαίου στους επισκέπτες του ελληνικού περιπτέρου. Η παρουσίαση πλαισιωνόταν από προβολή και γευσιγνωσία των τοπικών προϊόντων, ενώ την Παρασκευή 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε και εκδήλωση γαστρονομίας με εδέσματα από την τοπική κουζίνα των νησιών.

Τα στελέχη της Δ/νσης Τουρισμού της Περιφέρειας πραγματοποίησαν, επίσης, σειρά επαφών με επαγγελματίες του τουρισμού, δημοσιογράφους και λοιπούς φορείς, στο πλαίσιο προβολής και προώθησης των νησιών του Β. Αιγαίου. Τα στοιχεία των επαφών αυτών θα αποσταλούν από τη Δ/νση Τουρισμού στους επαγγελματίες του Β. Αιγαίου προς αξιοποίησή τους. 

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε, επίσης, και με την Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Φρανκφούρτης, Ε. Αϊβαλιώτου και συμφωνήθηκε η συνεργασία για τη διοργάνωση fam trips, δηλαδή ταξιδιών γνωριμίας και εξοικείωσης.

Στα stand της Περιφέρειας διανεμήθηκε έντυπο πληροφοριακό υλικό, καθώς επίσης, ειδικό ερωτηματολόγιο, με στόχο να αποδώσει μετρήσιμα στοιχεία για την αναγνωρισιμότητα των νησιών του Β. Αιγαίου, τις πηγές πληροφόρησης γι' αυτά, την επισκεψιμότητα, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους, καθώς επίσης και πληροφορίες που αφορούν στο κοινωνικό/δημογραφικό προφίλ των ερωτηθέντων. Στο πλαίσιο της ενέργειας αυτής, διενεργήθηκε την τελευταία ημέρα της Έκθεσης, διαγωνισμός-κλήρωση για δωρεάν διαμονή στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.  

Ο χώρος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είχε μεγάλη επισκεψιμότητα, τόσο από επαγγελματίες του τουρισμού και δημοσιογράφους, όσο και από κοινό (τις δύο τελευταίες ημέρες της Έκθεσης). 

Στην αποστολή συμμετείχαν συνολικά 11 επαγγελματίες (ξενοδόχοι και πράκτορες) από τη Λέσβο, τη Σάμο, τη Χίο, τη Λήμνο και την Ικαρία, οι οποίοι πραγματοποίησαν χρήσιμες επαφές και συναντήσεις.

Τα μηνύματα από την Ελληνική παρουσία στο Βερολίνο, σύμφωνα με τον ΕΟΤ, είναι απόλυτα θετικά για την Ελλάδα και φαίνεται ότι το 2014 θα είναι μια ανοδική χρονιά για τον Ελληνικό τουρισμό ενώ αντίστοιχη αύξηση αναμένεται και στα νησιά μας.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην Έκθεση πραγματοποιήθηκε μέσω χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο της δράσης «Συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις» του 2ου υποέργου «Ενέργειες Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ