24.06.19 | 18:30

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κ. Αγοραστός: "Αμαχητί σύμμαχοι δεν είμαστε κανενός"
20.09.13 | 17:41

Κ. Αγοραστός: Αμαχητί σύμμαχοι δεν είμαστε κανενός

«Αμαχητί σύμμαχοι δεν είμαστε κανενός», σημείωσε στην παρέμβασή του στο Έκτακτο Συνέδριο της ΕΝ.Π.Ε., ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. 

Όπως εξήγησε, επαναλαμβάνοντας τη φράση του, «εμείς έχουμε μια ευρεία μεγάλη συμμαχία υπέρ των πολιτών και είμαστε με τους ανθρώπους και όσο δίκαια, τίμια, συνετά, σοβαρά, υπεύθυνα μπορούμε και συνεργαζόμαστε, είμαστε σύμμαχοι. Αλλά επαναλαμβάνουμε για τρίτη φορά αμαχητί σύμμαχοι δεν είμαστε κανενός και για κανέναν».

Ο κ. Αγοραστός συμπλήρωσε: 

«Σύμμαχοι για την ανόρθωση της οικονομίας και της εξόδου της χώρας είμαστε. Αλλά σύμμαχοι στο ίδιο επίπεδο με πραγματική δημόσια εμπιστοσύνη. Όπως δεν είμαστε και σύμμαχοι του μεσσιανισμού ή των αυτοπροβαλλόμενων Μεσσίων. Διότι όλοι αυτοί έχουν αποδειχθεί από την ιστορία ότι έχουν καταστεί ολετήρες και της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας.

Επίσης είμαστε εχθροί του χάσματος που υπάρχει μεταξύ του άκαιρου λόγου και της πνιγερής πραγματικότητας. Εμείς πιστεύουμε και δίνουμε τη μάχη ούτως ώστε κάθε Συνέδριό μας κάθε επαφή μας κάθε συνεργασία μας κάθε συνέργεια να λειτουργεί ως δυνάμει αφετηρία με παράπλευρες και πολύπλευρες αναβαθμίσεις που φέρνουν απτά, μετρήσιμα αποτελέσματα στην κοινωνία».

Στις προτάσεις που κατέθεσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: η δημιουργία Εθνικής Αρχής Συντονισμού για το νέο ΕΣΠΑ, η διαμόρφωση επιτελικού κράτος για τη διαχείριση των Κοινοτικών πόρων, και η θέσπιση νέου θεσμικού πλαισίου για τα δημόσια έργα.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ