20.10.20 | 18:06

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένα αγοράκι 2 ετών και μία 34χρονη νεκροί σε ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου
30.09.15 | 13:45

Ένα αγοράκι 2 ετών και μία 34χρονη νεκροί σε ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου

Ένα αγοράκι 2 ετών και μία γυναίκα 34 ετών, ανασύρθηκαν νεκροί σήμερα, στις 9:30, από τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Παναγιούδας, βόρεια της Μυτιλήνης. 

Ήταν τα τελευταία θύματα των Τούρκων δουλεμπόρων, οι οποίοι, παρά τους ισχυρούς βοριάδες που πνέουν στην περιοχή και έναντι 2.000 δολαρίων το κεφάλι, στέλνουν στον θάνατο με πλαστικές βάρκες εκατοντάδες ανθρώπους, που όχι μόνο δεν ξέρουν κολύμπι, αλλά δεν έχουν δει ποτέ θάλασσα! 

Το ναυάγιο εντοπίστηκε από Τουρκικό τουριστικό σκάφος της γραμμής Μυτιλήνη-Αϊβαλί, το οποίο ειδοποίησε το Λιμεναρχείο, αλλά εγκατέλειψε το σημείο.

Ακολούθησε το Τουρκικό τουριστικό σκάφος «Lesvos», του οποίου το πλήρωμα και επιβάτες, Έλληνες και Τούρκοι που κατευθύνονταν στο Αϊβαλί, μαζί με σκάφος του Λιμενικού Σώματος που είχε σπεύσει στην περιοχή, άρχισαν την περισυλλογή των ναυαγών. 

Συγκεκριμένα, από το σκάφος του Λιμενικού περισυνελέγησαν 46 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα νεκρό αγοράκι δύο ετών, που παρά τις προσπάθειες, τόσο της διασώστριας, Ζωής Λειβαδίτη, όσο και του κυβερνήτη, ανθυποπλοίαρχου, Κυριάκου Παπαδόπουλου, δεν τα κατάφερε.

Το Τουρκικό τουριστικό σκάφος διέσωσε τρία άτομα και περισυνέλεξε τη σορό μίας 34χρονης γυναίκας. 

Συνολικά, διασώθηκαν 48 άτομα, 11 παιδιά, 8 γυναίκες και 29 άνδρες. 

«Κάναμε ότι μπορούσαμε...» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καπετάνιος του Τουρκικού σκάφους, Μεμέτ Αλή. «Και ήταν συγκινητική η κοινή προσπάθεια επιβατών και πληρώματος, Ελλήνων και Τούρκων, να σωθούν όσοι περισσότεροι άνθρωποι μπορούσαν. Δε θα την ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου αυτήν τη στιγμή» πρόσθεσε. 


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ