04.03.21 | 14:00

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άγνωστος επιχείρησε να εξαπατήσει οδηγούς ΤΑΞΙ στη Λαμία
23.01.21 | 09:11

Άγνωστος επιχείρησε να εξαπατήσει οδηγούς ΤΑΞΙ στη Λαμία

Θύματα απατεώνων έπεσαν επαγγελματίες αυτοκινητιστές σε περιοχή της Λοκρίδας από επιτήδειους που χρησιμοποίησαν τη μέθοδο τραπεζικής συναλλαγής «Λεφτά στο Λεπτό», για να τους αποσπάσουν χρήματα.

Η μέθοδος έχει ξαναχρησιμοποιηθεί ευρέως στο κοντινό παρελθόν, αλλά με διαφορετικό σενάριο, καθώς απευθυνόταν σε άλλο κλάδος επαγγελματιών.

Στην προκειμένη περίπτωση άγνωστος τηλεφώνησε το απόγευμα της Παρασκευής (22/1) σε τρεις - τουλάχιστον - ταξιτζήδες και τους ζήτησε τιμή για να παραλάβουν τη μητέρα του και να τη πάνε στη Λάρισα. Δικαιολογήθηκε όμως ότι δεν είχε μετρητά και τους ζήτησε κωδικό για να γίνει η συναλλαγή ηλεκτρονικά.
 
 
Ο απατεώνας όμως ποντάροντας ότι το υποψήφιο «θύμα» δε γνωρίζει πως λειτουργεί η υπηρεσία, τους ενημερώνει ότι τον κωδικό το θέλει για να τους βάλει χρήματα στο λογαριασμό τους!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport τουλάχιστον σε μία περίπτωση κατάφερε να εισπράξει χρήματα. Έτερος επαγγελματίας δεν θέλησε να μπλέξει με τράπεζα και σε μία ακόμη περίπτωση ο ταξιτζής δεν είχε χρήματα στο λογαριασμό του και φυσικά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη συναλλαγή!

Οι επαγγελματίες στη συγκεκριμένη περιοχή ενημερώθηκαν στη συνέχεια μεταξύ τους για την συγκεκριμένη απάτη. Πρέπει να θεωρείται σίγουρο όμως ότι οι απατεώνες θα ξαναπροσπαθήσουν, είτε σε άλλη περιοχή είτε με άλλο σενάριο να εξαπατήσουν κάποιους συνανθρώπους μας, βασιζόμενοι ότι δε γνωρίζουν όλοι από τραπεζικές συναλλαγές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ