25.02.20 | 07:39

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΦΟΡΕΙΣ » ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.

Αγγίζει το 100% η βιωσιμότητα των φυτών από το πότισμα του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.
05.08.13 | 18:39

Αγγίζει το 100% η βιωσιμότητα των φυτών από το πότισμα του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.

Εντυπωσιακό ήταν το «πράσινο» αποτέλεσμα από τη συνεχή φροντίδα της αναδασωτέας έκτασης στο Όρος Αιγάλεω, που επιχειρεί με συνέπεια ο ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. επί τέσσερα συναπτά καλοκαίρια, σε συνεργασία με τη Δασική Υπηρεσία, τους Δήμους Κορυδαλλού, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Αγίας Βαρβάρας, οικολογικές οργανώσεις, εθελοντικές ομάδες, σχολεία και πολίτες.

Η ανάγκη των 5.000 δενδρυλλίων, που φυτεύτηκαν με πρωτοβουλία του Συνδέσμου τον Φεβρουάριο του 2010 για νερό, φροντίδα, εργασίες υποστήριξης, στο διάστημα που απαιτείται μέχρι να αναπτυχθούν, τόσο ώστε να σταθεροποιηθεί η επιβίωσή τους, ήταν ζωτικής σημασίας. 

Προς την κατεύθυνση αυτή δραστηριοποιήθηκε την Κυριακή 04.08.2013, η διοίκηση του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π., συντονίζοντας σχετική υποστηρικτική ανοικτή δράση με τους συνεργαζόμενους φορείς. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ομάδα πυρασφάλειας του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. υλοποιεί υποστηρικτικές δράσεις συντήρησης και φροντίδας της αναδασωτέας έκτασης καθ' όλη την διάρκεια της ξηροθερμικής περιόδου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, ο Πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π., Γρηγόρης Γουρδομιχάλης τόνισε ότι: 

«Τα συστηματικά ποτίσματα του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. είχαν καταλυτική επίδραση στην βιωσιμότητα των φυτών, καθώς έχει επιβιώσει το σύνολό τους. Κάπου εδώ ολοκληρώνεται η ανθρώπινη παρέμβαση. Πλέον παραδίδουμε τον πνεύμονα πρασίνου στην φύση για να συνεχίσει το έργο της».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ