05.06.20 | 12:58

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΦΟΡΕΙΣ » Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.

Με αφορμή τη βία σε δημοτική υπάλληλο στήριξη της ΠΟΕ-ΟΤΑ στους εργαζόμενους Καθαριότητας
18.06.19 | 12:55

Με αφορμή τη βία σε δημοτική υπάλληλο στήριξη της ΠΟΕ-ΟΤΑ στους εργαζόμενους Καθαριότητας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε υπάλληλος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων του Δήμου Αιγιαλείας από... «εξαγριωμένο» πολίτη εν ώρα υπηρεσίας.

«Το περιστατικό άσκησης λεκτικής, αλλά κυρίως σωματικής βίας (την έπιασε από το λαιμό με σκοπό να την προκαλέσει ασφυξία) σε βάρος της συναδέλφου οδοκαθαρίστριας, που συνέβη στην Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου στο Αίγιο, είναι απερίφραστα καταδικαστέο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υβρίζει και να ασκεί σωματική βία σε βάρος συνανθρώπου του, πόσο μάλλον κατά εργαζόμενου που μοχθεί και ο ίδιος για τα προς το ζην.

Τέτοιου είδους επεισόδια προκαλούν δε μεγάλη ανησυχία στον κλάδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού στα χρόνια της μνημονιακής κρίσης παρατηρούνται ολοένα και περισσότερα, με υπαλλήλους των Δήμων να έρχονται αντιμέτωποι με «αγανακτισμένους» πολίτες για αποφάσεις και πολιτική τις ευθύνες των οποίων φέρουν οι Δημοτικές Αρχές.

Στο Δήμο Αιγιαλείας το πρόβλημα της αποκομιδής των σκουπιδιών που πολλά χρόνια τώρα οι Δημοτικές Αρχές δεν επιλύουν, έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία και την αγανάκτηση των πολιτών. Οι υπάλληλοι στην Καθαριότητα ωστόσο, όχι μόνο δεν φέρουν ευθύνη, αλλά είναι αυτοί που εκθέτουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο την υγεία τους, υποχρεωμένοι να μαζεύουν συσσωρευμένα επί ημέρες σκουπίδια.  

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. βρίσκεται πάντα στο πλευρό των εργαζομένων και θα στηρίξει τις αποφάσεις, όποιες και αν είναι αυτές, της συναδέλφισσας του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων του Δήμου Αιγιαλείας.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ